Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Vasten-caritasactie Jongerenplatform

gepubliceerd: donderdag, 18 februari 2021

Het jon­ge­ren­plat­form van bisdom Haar­lem-Am­ster­dam wil samen met tiener- en jon­ge­ren­groepen in de regio’s deze vas­ten­tijd wat meer oog hebben voor de ander. Daarvoor zijn een aantal acties bedacht om geld in te zamelen voor de Vas­ten­ac­tie, maar ook en vooral om de verbin­ding op te zoeken met onze mede­mens.

Projecten

De jon­ge­ren hebben heel concreet een aantal ideeën bedacht en uit­ge­werkt die in de pa­ro­chie kunnen wor­den toegepast. Behalve om geld in te zamelen voor de Vas­ten­ac­tie hebben de projecten ook een sociaal en verbin­dend karakter.

1) Koffie/thee uit­de­len op straat

In deze tijd van weinig sociale contacten is het fijn als er iemand vraagt hoe het met je gaat en naar jouw verhaal luistert. Heer­lijk om dat onder het genot van een warm kopje koffie of thee te doen. Om de een­zaam­heid tegen te gaan en de verbin­ding op te zoeken delen we op straat koffie en thee uit en gaan in gesprek met voorbij­gan­gers. Jouw gespreks­part­ners kunnen eventueel een donatie overmaken aan de ‘Vas­ten­ac­tie’.

3) Vasten­maal­tij­den

Het is gebruike­lijk dat er in de vas­ten­tijd zoge­noemde vasten­maal­tij­den zijn, waarbij er een sombere maal­tijd wordt genut­tigd en het uitgespaarde geld wordt gedo­neerd aan de ‘Vas­ten­ac­tie’. Hoe leuk is het om met ver­schil­lend mensen tege­lijk het­zelfde te koken (verbon­den via Zoom) en dit naar bijv. ouderen te brengen?

2) Dio­ce­sane autowas­dag - 20 maart

Op zater­dag 20 maart gaan we auto’s wassen. In onze dienst­baar­heid aan de ander geven we iets van ons­zelf. Is het niet leuk als iemand uit zich­zelf aanbiedt om iets voor jou te doen? Ook hierbij kun je vragen om een donatie aan het goede doel.

4) Eierdopjes schil­de­ren

Het idee is dat je een set eierdopjes voor jezelf schil­dert en een set voor een ander om weg te geven. Zo krijg je een nog fleuri­ger Pasen. Uite­raard kan de ont­van­ger een donatie overmaken naar het goede doel.

5) Houd mij vast(en) - buddy­pro­ject

Om de vas­ten­tijd wat meer inhoud te geven willen we tieners/jon­ge­ren in duo’s en kleine groepjes aan elkaar koppelen om met elkaar in gesprek te gaan over jouw vas­ten­tijd­be­le­ving. Je krijgt vragen of opdrachten mee om met jouw duo­part­ner of in jouw kleine groepje te bespreken. Lees hierover meer in het artikel ‘Houd mij vast(en)’.


Flyers

Flyers voor de Vas­ten­ac­tie kunnen wor­den besteld via hun web­si­te.
Donaties kunnen wor­den overgemaakt op het reke­ning­num­mer van de Vas­ten­ac­tie.

 

Vastenactie 2021Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022“See you in August 2023” Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
zondag, 7 november 2021Pausboodschap Wereldjongerendag
woensdag, 27 oktober 2021Wereldjongerendag Haarlem
donderdag, 7 oktober 2021Datum WJD 2023 bekend
dinsdag, 14 september 2021Alpha Youth en Alpha Students
zondag, 6 juni 2021Nieuwe bezetting jongerenpastoraat
donderdag, 20 mei 2021Tienerkamp BreakOut - Testify
woensdag, 5 mei 2021Kathedraal TV - Q&A met Mirjam Spruit Video
zaterdag, 10 april 2021Diocesane Alpha Youth
donderdag, 8 april 2021Q&A - Paul Graas - Middelmatigheid is zonde Video
dinsdag, 6 april 2021Speeddaten kloosterordes en godgewijde leven
donderdag, 11 maart 2021Jongerenonderzoek
donderdag, 18 februari 2021Netwerkdiner mentorschap
dinsdag, 2 februari 2021Mentorschap in het JongerenpastoraatBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose