Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Nieuwe serie ‘Mijn Kerk’ op Kathedraal TV

Zondag eerste aflevering online

gepubliceerd: vrijdag, 11 december 2020

In de nieuwe serie - Mijn Kerk - reist Mireilis Damsma van Almere tot Den Burg op zoek naar de vraag; wat betekent ‘mijn kerk’ voor de doorsnee kerk­be­zoeker in ons bisdom? Ze bezoekt daarvoor in elke afleve­ring een andere kerk, viert de H. Mis mee en praat met een aantal pa­ro­chi­anen.

Geloven in deze tijd is alles behalve van­zelf­spre­kend, dus wat brengt deze mensen toch naar de kerk, zelfs in Corona­tijd? Ook heeft Mireilis een afspraak met iemand die wat meer kan ver­tellen over de kerk zelf. Elke kerk­ge­bouw blijkt een eigen verhaal te hebben.

St. Joseph­kerk in Haar­lem

St. Josephkerk Haarlem
St. Joseph­kerk Haar­lem

Tijdens deze eerste afleve­ring bezoekt Mireilis de St. Joseph­kerk in Haar­lem. Ze spreekt met Maja die een lange weg heeft afgelegd voordat ze katho­liek werd. Laurens en Sandra voelen zich thuis in de St. Joseph­kerk en hebben een hechte band met andere jon­ge­ren die ook naar deze kerk komen. Rafaël is acht jaar en dient voor de derde keer als mis­die­naar de Mis.

Na afloop van de Mis leidt Elie Mireilis rond in de kerk. Hij ver­telt onder anderen over de bij­zon­dere gebrand­schil­derde ramen welke de levensloop van de heilige Joseph ver­beel­den. Ook staat hij stil bij het ruim 500 jaar oude beeldje van Maria van Haar­lem. Sinds 2005 is in Haar­lem weer de traditie her­steld om met het beeldje in pro­ces­sie door de bin­nen­stad te lopen.

Zondag online

De eerste afleve­ring komt zon­dag 13 de­cem­ber 2020 online. Elk kwar­taal zal een afleve­ring te zien zijn.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose