Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Advent 2020 op Kathedraal TV

Geef ons Licht in de duisternis

gepubliceerd: zaterdag, 28 november 2020

Bezinning Levavi - Eerste zondag van de AdventAdvent; de tijd van verlangend uitzien naar de komst van Christus onder de mensen. Maar ook de tijd van be­zin­ning, met een eigen li­tur­gie die daar de ruimte voor biedt. Een tijd die zeker in 2020 een grote lading en waarde heeft.

Ka­the­draal TV belicht elke zon­dag in de advent het introïtusgezang, waaraan de zon­dag zijn naam ontleent. Dit gezang wordt kort toe­ge­licht, waarna een be­zin­nings­op­dracht volgt. Deze be­zin­nings­op­dracht wordt op de web­si­te aan­ge­bo­den, zodat men deze de hele week met zich mee kan dragen. Zo kunnen we ondanks alles toch onze harten openstellen voor het Licht van Christus; het Licht in de duisternis.

De eerste zon­dag van de Advent heet Levavi, van het introïtusgezang 'Ad te Levavi'; 'tot u verhef ik'. Cantor Elena Bruins zingt het gezang op mys­tieke wijze, waarna kape­laan Johannes van Voorst toelicht wat we zingen en waarom. Tenslotte volgt een korte be­zin­ning, die ook te down­loa­den is (pdf).

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose