Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

‘Steun slachtoffers Pakistan’

Oproep Nederlandse bischoppen

gepubliceerd: zaterdag, 21 augustus 2010

BischoppenconferentieSteeds dui­de­lijker wordt dat de waters­noodramp in Pakistan van enorme omvang is. De Neder­landse bis­schop­pen spreken hun medeleven uit met de tal­loze slacht­of­fers. Zij bid­den om Gods ontfer­ming over het Pakistaanse volk.

De berichten die binnen­ko­men laten zien hoe groot op dit ogen­blik de nood is in Pakistan:  tenminste 1600 dode­lijke slacht­of­fers en 300.000 woningen zijn verwoest. Totaal zijn er 14 miljoen mensen getroffen door deze waters­noodramp. Als er niet snel uit­ge­breide hulp komt zullen er nog veel meer dode­lijke slacht­of­fers vallen. Er zullen mensen sterven bij gebrek aan schoon drink­wa­ter, eten, onderdak en medische zorg.

Bij een derge­lijke ramp kunnen we niet blijven toekijken. De Neder­landse bis­schop­pen roepen op de slacht­of­fers in Pakistan te steunen in daad en gebed. De Samen­wer­kende Hulp­orga­ni­sa­ties (SHO) hebben giro­num­mer 555 open­ge­steld voor de slacht­of­fers van deze enorme ramp. De bis­schop­pen doen een beroep op de hele Neder­landse bevol­king om edel­moe­dig bij te dragen. De slacht­of­fers in Pakistan kunnen nu niet zon­der onze hulp.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose