Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

#RedWednesday 2019

Aandacht voor christenvervolging

gepubliceerd: maandag, 18 november 2019

#RedWednesday

Tientallen kerken in Nederland en honderden wereldwijd worden woensdag 27 november rood aangelicht in het kader van de actie #RedWednesday. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van chris­te­nen wereldwijd.

#RedWednesday is een inter­nationale campagne van de stichting Kerk in Nood - ACN Nederland, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Chris­te­nen vandaag de dag worden vervolgd.

Kerk in Nood

Volgens een recent rapport van Kerk in Nood is geloofsvervolging de laatste twee jaar verder toegenomen. Directeur Peter Broeders: “De vrijheid van godsdienst is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof. Helaas constateren we wereldwijd steeds meer van dergelijke schendingen, waar amper aandacht voor is in ons eigen land.” Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofs­groepen.

Deelnemende kerken in ons bisdom

Diverse kerken in ons bisdom doen mee aan de actie. Kijk op de parochie­web­sites voor details over de ac­ti­vi­teiten die in het kader van #RedWednesday worden geor­ga­ni­seerd.

Meer informatie

De inter­nationale actie wordt geor­ga­ni­seerd door Kerk in Nood - Aid to the Church in Need.
Meer informatie is te vinden op hun Neder­landse website:

 

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose