Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

‘Doe maar wat Hij u zeggen zal’

Overwegingen bij de zondagen van het A-jaar

gepubliceerd: zaterdag, 28 september 2019

Leo Fijen heeft aan het einde van de Eucha­ris­tie­vie­ring voor het 40-jarig priester­feest van Mgr. Hendriks een nieuw boek ge­pre­sen­teerd: ‘Doe maar wat Hij u zeggen zal. Over­we­gingen bij de zondagen van het liturgisch jaar (jaar A)’. Het boek is op speciaal verzoek van de jubilaris uitgegeven door Adveniat en in de boekhandel te verkrijgen.

Het liturgisch jaar A begint zondag 1 december met de eerste zondag van de Advent. Op die zondag wordt ook het ‘Geloofs­ge­sprek’ dat Leo Fijen op deze jubileumdag had met Mgr. Hendriks uitgezonden.

Het boek bevat over­we­gingen bij de thematiek van de zondag. Het zijn niet zozeer exegetische toelichtingen, alswel teksten die het verband willen leggen tussen de thema’s van hoofd­za­ke­lijk het evangelie en algemeen menselijke en actuele thema’s. Mgr. Hendriks hoopt dat iedereen die het boek leest of gebruikt er inspiratie in mag vinden om te doen wat Hij ons zeggen zal - de wapenspreuk van de bisschop.

Alle bijna tweehonderd mensen die na afloop van de Eucha­ris­tie­viering ook de receptie bezochten kregen het boek van de bisschop cadeau!

(fotoserie: Wim Koopman)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose