Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Liturgisch Muziekfestival

gepubliceerd: donderdag, 1 augustus 2019

Eeuwen­oude en nieuwe muziek op ver­schil­lende podia. Met com­po­si­ties van groot­mees­ters en jong talent. Laat je meeslepen door de culturen van weleer. Het festival wordt omkleed met symbolen van traditie en folklore. Voor ie­der­een die behoefte heeft aan schoon­heid en verstilling op een wel heel bij­zon­dere plek: het Hei­lig­dom Onze Lieve Vrouw ter Nood.

Twee festivals hebben al plaats­ge­von­den; op zon­dag 25 au­gus­tus volgt het derde festival: Muziek van het zui­den. Met bij­ge­voegde video’s krijgt u wellicht de smaak te pakken om het derde festival bij te wonen!

 

 

Zondag 7 juli - Baltische Staten en Rusland

Eeuwen­oude en nieuwe muziek op ver­schil­lende podia. Met com­po­si­ties van groot­mees­ters en jong talent. Laat je meeslepen door de culturen van weleer. Het festival wordt omkleed met symbolen van traditie en folklore.

 

Zondag 28 juli - Ierland en IONA

Muziek hoort bij de eeuwen oude traditie van de Ieren. Zij kennen veel te­gen­spoed en de muziek was een manier om het lij­den voor even te vergeten. Tijdens de hon­gers­nood in het mid­den van de negen­tien­de eeuw zijn velen naar Amerika en Australië geëmi­greerd. De tra­di­tio­nele Ierse muziek deed hen hun heimwee vergeten en herinnerde hen aan hun reli­gi­euze wor­tels en het geliefde groene eiland. Hun muziek is we­reld­wijd bekend gewor­den en kenmerkt zich door het gebruik van de bodhrán, een tra­di­tio­nele handtrommel, de viool, harp en de ‘tin whistle’.

 

Zondag 25 au­gus­tus - Muziek van het Zuiden

Deze dag zal Capella Santa Maria Tristezas me matan ten gehore brengen. Dit behelst een mis van Cristobal de Morales (c1490-1553), die over­ge­le­verd is via een kopie in Manu­script 17 van de Sixtijnse Kapel. De mis bevat alle kwali­teiten van Morales’ stijl gecom­bi­neerd met een uit­ge­spro­ken Spaans karakter. Deze mis is nooit opgeno­men en na 400 jaar zijn zij het eerste ensemble dat deze muziek ten gehore brengt. Het pro­gram­ma wordt gecomple­men­teerd met stukken van o.a. Francisco Guerrero, in het Spaans.

Details

locatie: Dio­ce­saan Hei­lig­dom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65, Heiloo
tijd: 10:00 uur gaat het terrein open
11:00 uur zijn de eerste optre­dens
20:00 uur sluit het terrein
tickets: vanaf € 20 per persoon (kin­de­ren tot 18 jaar gratis)
web­si­te: www.li­tur­gischfestival.nl/spaanse-muziekBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose