Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

In gedachten en gebed verbonden

Brand verwoest Notre Dame van Parijs

gepubliceerd: maandag, 15 april 2019

De Bis­schop, de Bis­schop-coad­ju­tor en de staf van het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam en de Ka­the­drale Basiliek van St. Bavo te Haar­lem zijn geschokt door de enorme brand die de Notre Dame in Parijs van­avond heeft getroffen.

Een eeuwen­oud Godshuis waar zovelen zich in al in eeuwen mee verbon­den voelen en jaar­lijks miljoenen bezoekers trekt. Een icoon voor de stad Parijs en voor Frank­rijk. Onze gedachten en gebe­den zijn bij de Aarts­bis­schop van Parijs Mgr. Michel Aupedit, de gelo­vi­gen van het Aarts­bis­dom en allen die zich verbon­den voelen met deze kerk. Dat Maria, aan wie deze ka­the­draal is gewijd, allen mag bijstaan en troosten in dit moment van schok en verdriet.

In mei 2016 was het school­koor van het ka­the­drale Muziek­in­sti­tuut op tournee in Parijs. Zij zongen toen de hoog­mis in de Notre Dame. (foto’s: Carel Weijers)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose