Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Door de biecht kan ik mezelf zijn

Vrijdag 29 maart - 13.00 uur - 24 Uur voor de Heer - Heiloo

gepubliceerd: zaterdag, 9 maart 2019

Van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart vinden de ‘24 uur voor de Heer’ plaats. De ‘24 uur voor de Heer’ nodigen uit om het sacrament van verzoening (de biecht) te vieren in een context van aanbidding. Dat gebeurt ook vaak op bedevaarten tijdens een ‘avond van barm­har­tig­heid’.

In een video van Katho­liek­le­ven.nl vertelt Renske de Greeuw (16) waarom zij biecht. Ze doet dat vanuit Assisi, als deelnemer aan een bedevaart van het bisdom Haarlem-Amsterdam. De video laat zien wat er gebeurt op een avond van barm­har­tig­heid.

“De biecht is voor mij iets prachtigs,” vertelt ze. “Als ik een tijdje niet heb gebiecht merk ik: ik word een beetje chagrijnig, ik geniet minder van de dingen.” De biecht is voor Renske een oplaadmoment. Daarna kan ze weer met een schone lei aan de slag: “Jezus zei: Ik zend u uit in de wereld. Dat vat ik heel per­soon­lijk op.”

24 Uur voor de Heer in Heiloo

24 Uur voor de Heer - Heiloo

Paus Franciscus hoopt dat steeds meer parochies in bisdommen deel­nemen aan de ‘24 uur voor de Heer’. Omdat het jong en oud vaak helpt ‘om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken’ (Misericordiae vultus, 17).

Vanaf vrijdag 29 maart om 13.00 uur t/m zaterdag 30 maart 2019 om 13.00 uur wordt in de Genadekapel, kapellaan 8 te Heiloo 24 uur gebeden voor de Heer. Er is tevens ruime Biecht­gele­gen­heid.

Bid mee, laat u met God verzoenen, een kans voor u.

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose