Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Jongeren ontmoeten de wereldkerk

gepubliceerd: woensdag, 23 januari 2019

Ontmoeten parochie

We ontbijten niet in onze gastgezinnen, maar gezamenlijk met alle Nederlanders bij de parochie. Dat betekent dat we alleen bij onze gastgezinnen slapen en verder geen tijd met hen doorbrengen.

Desondanks hadden we een lekker ontbijt van de Pio Pio, een soort KFC. We moesten er lange tijd op wachten wat we goed gebruikt hebben voor een deel­groepmoment. We hebben onze ervaringen en de evangelielezing van de dag besproken.

De gastgezinnen zijn in materialistische zin armer dan het voorgaande gastgezin, maar dat betekent niet dat ze geestelijk niet rijk zijn. Zoals we nu gewend zijn kregen we weer een aantal traditionele dansen te zien. Ondanks de vermoeidheid die toeslaat hebben we ons best gedaan om er een feestje van te maken.

Nieuw metrostation

Speciaal voor ons is er een metrostation gebouwd. Als proefkonijnen vertrokken we na het gedans met de nieuwe metro die reeds vijf dagen open is. Alles verliep goed alleen de overstap was wat omslachtig. We moesten buitenlangs van het ene gebouw naar het andere gebouw.

Ontmoeten wereldkerk

Om vijf uur was de openingsmis met de bisschop van Panamastad. Voor het eerst waten we met de tienduizenden pelgrims vanuit de hele wereld bij elkaar. Bijzonder om zo massaal aanwezig te zijn. Tot onze verbazing kwamen we in ons vak onze vrienden uit Soná tegen (waar ons voor­pro­gramma was).

Bisschop José Domingo preekte over hoe je in elke situatie heilig kan zijn ongeacht geslacht, leeftijd of inkomen. Daarbij noemde hij als voorbeelden de patroon­heiligen van de Wereld­jonge­ren­dagen zoals o.a. Don Bosco, José Sanchez del Rio en Oscar Romero. Met name werd Maria als grote voorbeeld van de bereidwilligheid genoemd. De Paus wil haar speciaal naar voren schuiven zoals ook terugkomt in het thema van de WJD: “Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar Uw woord”.

In de laatste woorden van de Mis benadrukt bisschop José nog eens dat we als jongeren aan een nieuwe wereld en nieuwe kerk kunnen bouwen en dat die nieuwe wereld mogelijk is.

Carolien HoogenboomGerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome Fotoreportage
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut Fotoreportage
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden Fotoreportage
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk Fotoreportage
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary SchoolBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose