Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mgr. dr. Jan Hendriks benoemd tot bisschop-coadjutor

Met brief van Mgr. Punt aan de parochies

gepubliceerd: zaterdag, 22 december 2018

Vandaag, zaterdag 22 december 2018 om 12.00 uur, is in Rome bekend gemaakt dat Paus Franciscus Mgr. dr. J.W.M. (Jan) Hendriks benoemd heeft tot bisschop-coadjutor. Mgr. Hendriks is sinds december 2010 hulp­bis­schop en vicaris-generaal van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

De bisschop van Haarlem-Amsterdam, Mgr. dr. Jos Punt, die al langer worstelt met zijn gezondheid, heeft dit verzoek al enige tijd geleden aan de paus voorgelegd. Op 10 januari 2021 hoopt Mgr. Punt 75 jaar te worden en dat is de canonieke leeftijd waarop hij zijn ontslag aan de paus zal aanbieden. Het bisdom is er echter nu al van verzekerd dat Mgr. Hendriks dan de nieuwe bisschop van Haarlem-Amsterdam zal worden.

Vanaf nu zal Mgr. Punt meer bestuurlijke taken aan Mgr. Hendriks overdragen die door zijn ervaring als hulp­bis­schop en vicaris-generaal het bisdom zeer goed kent en alom gerespecteerd wordt.

Op vrijdag 11 januari 2019 zal tijdens de jaarlijkse nieuwjaars­re­cep­tie in het Barbizon Hotel te Amsterdam gelegenheid zijn de bisschop-coadjutor te feliciteren. Voor­af­gaand aan de receptie zal in de Basiliek van de H. Nicolaas te Amsterdam een feestelijke Evensong plaats­vin­den, waarin de benoeming van Mgr. Hendriks plechtig wordt bekrachtigd.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose