Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Bad habits, holy orders

gepubliceerd: woensdag, 28 november 2018
foto: Willem Jan de Bruin / EO
Bad habits, holy orders

In vier afleve­ringen van een nieuw tele­vi­sie­pro­gramma met als titel ‘Bad habits, holy orders’ krijgen kijkers een indruk van het leven van de zusters Karme­lie­tes­sen van het God­de­lijk Hart van Jezus te Vo­ge­len­zang.

Omroep EO is begin no­vem­ber met twee cameraploegen en vijf jonge vrouwen op bezoek geweest in het klooster om het klooster­leven vanuit de ogen van een heel diverse groep vrouwen vast te leggen.

“Vijf jonge vrouwen, op een kruis­punt in hun leven. Ze doen afstand van alcohol, mannen en smart­phones en duiken onder in het klooster­leven: tien dagen wor­den deze vrouwen gees­te­lijk begeleid door de zusters van Casa Carmeli in Vo­ge­len­zang. Wat er gebeurt er als deze vrouwen, die in alles een leven lei­den dat haaks staat op het klooster­leven, de leef­regels van de Karme­lie­tes­sen van het God­de­lijk Hart van Jezus over­ne­men? En wat leren de zusters van hun bezoekers?”

De eerste afleve­ring was dins­dag 27 no­vem­ber te zien op NPO 3 - in de ko­men­de drie weken zullen de volgende drie afleve­ring wor­den uitgezon­den. De eerste afleve­ring kan nog wor­den bekeken via Uitzen­ding Gemist.

Het klooster stond even op z’n kop

Op de web­si­te van de zusters staat te lezen:

“Vijf jonge vrouwen zijn de afgelopen tijd bij de zusters te gast geweest. Vijf vrouwen die normaal ge­spro­ken in een totaal andere wereld leven, wanen zich in een leven van rust en regelmaat. Ze doen afstand van smart­phones, mannen en alcohol.

Wat het kloosterleven ze kan leren? Heel veel. Wat precies kunt u na­tuur­lijk in de uitzen­dingen bekijken, maar we hopen vooral dat ze hebben mee gekregen dat de zusters ze lief hebben zoals ze zijn. Als je ieder mens ziet zoals ze echt zijn, zoals God ze heeft geschapen, dan is ieder mens ont­zet­tend mooi. Hoe het uiter­lijk ook is. Kijken dus.”

Details

titel: Bad habits, holy orders
datum: dins­dag 27 no­vem­ber
dins­dag  4 de­cem­ber
dins­dag 11 de­cem­ber
dins­dag 18 de­cem­ber
tijd: 20.30 uur
kanaal: NPO 3Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose