Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

TV-mis vanuit Haarlemse Kathedraal

Zondag 2 december - 10.30 uur - NPO2

gepubliceerd: woensdag, 28 november 2018

Op de eerste zon­dag van de Advent, 2 de­cem­ber, zal de Eucha­ris­tie­vie­ring recht­streeks wor­den uitgezon­den vanuit de Ka­the­drale Basiliek van St. Bavo in Haar­lem. De vie­ring begint om 10.30 uur. Hulp­bis­schop Mgr. dr. Jan Hendriks zal in deze vie­ring de cele­brant zijn.

Muziek

De Bavo­can­to­rij van het Ka­the­drale Koor zal de vie­ring muzikaal be­ge­lei­den met onder andere delen uit The Mass for Double Choir van Frank Martin en het prach­tige motet Lux Aurumque van Eric Whitacre. De Bavo­can­to­rij staat onder lei­ding van Magistra Cantus Sanne Nieuwen­huijsen, met aan het orgel Titulair organist van de Ka­the­draal Ton van Eck.

Uitzen­ding gemist

Het is prach­tig deze vie­ring ‘live’ mee te maken in de Haar­lemse Ka­the­draal als begin van een hope­lijk gezegende advents­tijd. En de vie­ring is altijd later terug te zien op ‘uitzen­ding gemist’.

Geloofs­ge­sprek

Voor­af­gaand aan de uitzen­ding van de Eucha­ris­tie­vie­ring, om 10.10 uur, is het ‘Geloofs­ge­sprek’ met Mgr. J. Punt. Dit pro­gram­ma met Leo Fijen is al eer­der opgeno­men.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose