Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Gratis VOG verruimd en verlengd

In ieder geval tot 1 juli 2019

gepubliceerd: woensdag, 7 november 2018
Gratis VOG verruimd en verlengd

Een gratis Verklaring Omtrent het gedrag (VOG) is sinds januari 2016 te verkrijgen voor vrij­willigers die werken met minderjarigen en met mensen met een verstandelijke beperking. Binnen de R.-K. Kerk zijn inmiddels via deze regeling ruim 5.000 gratis VOG- aanvragen verwerkt. De regeling wordt met ingang van 1 november uitgebreid en tot in ieder geval 1 juli 2019 voortgezet.

De overheid heeft de regeling met ingang van 1 november 2018 uitgebreid naar alle vrijwil­li­gers die werken met mensen in een afhan­ke­lijk­heids­si­tua­tie. Daarmee worden vrijwilligers bedoeld die hulp of begeleiding bieden aan kwetsbare groepen of personen. Daarnaast moet er sprake zijn van een risicovolle situa­tie, zoals één-op-één huisbezoeken. Hierdoor vallen vanaf 1 november 2018 bij­voor­beeld ook vrijwilligers die huisbezoeken aan zieken en ouderen afleggen onder de regeling gratis VOG.

Centrale aanvraagprocedure geldt tot 1 juli 2019

Landelijk wordt onderzocht hoe het mogelijk kan worden gemaakt dat parochies in de nabije toekomst zelf digitaal gratis VOG’s voor vrijwilligers kunnen aanvragen. De bestaande, centrale aanvraagprocedure blijft in ieder geval gelden tot 1 juli 2019. Verder blijft de reguliere VOG van belang voor alle overige functies waarvoor de regeling ‘gratis VOG’ niet van toepassing is, zoals bij­voor­beeld voor pastorale beroeps­krachten en bij­voor­beeld voor een penning­mees­ter.

(bron: rkkerk.nl)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose