Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

(Foto)verslag jongerenprogramma Stille Omgang

gepubliceerd: donderdag, 25 maart 2010
Op zaterdag 20 maart 2010 vond voor de 129ste maal de Stille Omgang plaats in Amsterdam. Het speciale jongeren­pro­gramma werd door ruim 350 jongeren bezocht. Het pro­gram­ma kenmerkte zich door inter­acti­vi­teit.

Trust Me!

Het pro­gram­ma nam een aanvang met een aansprekende theater-act van Waanzinnig!Producties, genaamd 'Trust Me!' Het thema 'Where to go?' kreeg hierin gestalte door de drie hoofdrolspelers, Sem, Daantje en Lindy. Ieder legt in het leven de nadruk op ver­schil­lende belangen: Sem, die zich helemaal werpt op een aanstaande breakdance-wedstrijd, Lindy die haar zekerheden put uit haar uiterlijk en status en Daantje, die haar leven juist in de handen van God legt. De relatie tussen deze drie uiteenlopende karakters werd sterk uitgespeeld en ontwikkelde zich tot een sterke bood­schap naar de aanwezige jongeren.

Interactie

Hierna werd het publiek door de drie acteurs uitgedaagd om te reageren op stellingen als 'denk je dat God jou anders ziet dan jij jezelf ziet?' of 'heb je wel eens dingen gedaan onder druk van anderen?' Door op te staan of de hand op te steken gaf het publiek antwoord op de stellingen. Pastoor Ad Verest gaf vervolgens per stelling steeds een concluderend betoog, kort en krachtig. Na afloop van dit centrale pro­gram­ma-onderdeel kon het publiek in een aparte ruimte dieper ingaan op deze punten, in dialoog met de acteurs en met pastoor Verest.

Gospel Flavor!

In de kerk gaf de band Gospel Flavor een mooi en aanstekelijk black-gospel­con­cert. Dan weer uitbundig, dan weer ingetogen, maar steeds overtuigend, kreeg Gospel Flavor de handen van het publiek moeiteloos in de lucht. En op elkaar: een daverend applaus was hun welverdiende beloning na afloop.

Kinderen van een nieuwe tijd

Tijdens de eucha­ris­tie­vie­ring wees de bisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. Punt, de aanwezige jongeren op hun bijzondere sleutelpositie in deze turbulente tijden en de bijdrage die zij kunnen leveren aan een wereld die stoelt op het Evangelie. Het Antilliaanse jongerenkoor Heaven's Touch uit Den Haag onder­steunde de viering muzikaal.

Hierna was het zover: alle aanwezigen togen naar buiten voor het lopen van de Stille Omgang en gaven zo een krachtig signaal van geloof af, te midden van de stad Amsterdam.

Zie ook het (foto)verslag op www.stille-omgang.nl/jongeren

19 maart 2011

Dan vindt de volgende editie van de Stille Omgang plaats, met natuurlijk weer een speciaal jongeren­pro­gramma!

(Fotografie: Thomas Koopman)

 
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 november 2019Informatieavond jongerenbedevaart Rome Video
woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
zondag, 17 maart 2019Vreugdevol jongerenprogramma Stille Omgang
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose