Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Extra collecte voor Sulawesi

Bisschoppenconferentie vraagt parochies te collecteren

gepubliceerd: donderdag, 11 oktober 2018
mensen slapen op straat vanwege diverse naschokken
mensen slapen op straat vanwege diverse naschokken
De zusters bereiden voedsel voor de de daklozen
De zusters bereiden voedsel voor de de daklozen

De Nederlandse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie roept via de bisdommen parochies op om zondag 14 oktober een extra collecte te houden voor Sulawesi, Indonesië. De opbrengst is bestemd voor directe noodhulp die door de ter plekke wonende zusters FDNSC (dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart) wordt gegeven aan de bevolking van Palu.

De actie wordt onder­steund door de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie die rechtstreeks contact onderhoudt met de zusters. Palu is een provincie­plaats op Sulawesi die zeer zwaar is getroffen door de recente aardbeving en de daarop volgende tsunami. De zusters vangen daar onder meer dakloze mensen op en delen voedselpakketten uit.

Onvoorstelbare schade

De schade op Sulawesi is onvoorstelbaar. Ruim tweeduizend mensen overleefden de ramp niet, duizenden raakten gewond en tienduizenden werden dakloos. Nog steeds zijn duizenden mensen vermist – er is nog nauwelijks hoop dat zij het verschrikkelijke natuurgeweld overleefden.

De Nederlandse bis­schop­pen leven mee met de bewoners van Sulawesi. De grote menselijke nood en de enorme schade doen een dringend beroep op hulp. De bis­schop­pen vragen dan ook om te bidden en te geven voor de slachtoffers van deze ramp.

Opbrengst collecte

De opbrengsten van de collecte, maar ook particuliere giften, kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer:

  • NL38 INGB 0002 0105 34
    ten name van St. Bisschoppelijke Vastenactie, Den Haag
    onder vermelding van ‘Sulawesi’.

Direct doneren via de website van de Bisschoppelijke Vastenactie kan natuurlijk ook:

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose