Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Netwerkbijeenkomst - Maak doodswens van jongeren bespreekbaar

Zaterdag 10 november - 10.30 uur - Duivendrecht

gepubliceerd: dinsdag, 9 oktober 2018

Het jon­ge­ren­pas­to­raat nodigt u uit voor een netwerk­bij­een­komst op zaterdag 10 november 2018 met het thema: ‘Maak doodswens van jongeren bespreekbaar’. Annelies van Pelt, werkzaam bij GGZ De Hoop, is de hoofd­spreker.

Alle pastoraalwerkenden, vrijwilligers en geïn­te­res­seerden in het werken met jongeren binnen en rond de kerk zijn uitgenodigd voor deze middag die plaatsvindt in de pastorie van de St. Urbanus kerk te Duivendrecht.

Actueel thema

Eenzaamheid, depressies en doodswensen zijn een groeiend probleem onder jongeren. Annelies van Pelt komt als kinder- en jeugdpsycholoog binnen de christelijke GGZ tieners en jongeren tegen die een doodswens hebben. Ze zal aan de hand van cijfers op dit gebied een beeld schetsen over welke groep jongeren dit gaat. Ook zal ze de vraag beantwoorden hoe deze groep herkent kan worden, maar vooral hoe je hier als jon­ge­ren­werker in de context van een jongeren­groep mee om zou moeten gaan. De middag wordt op een praktische manier afgesloten door meteen te oefenen met hoe te reageren op een jongere met een doodswens.

13 reasons why

Annelies van Pelt zal tijdens haar presentatie een aantal fragmenten uit de serie ’13 reasons why’ zien. Deze serie gaat over een tienermeisje wat zelfmoord heeft gepleegd en 13 personen daarvan de schuld geeft. De serie is veel in het nieuws geweest, omdat veel tieners de serie bekeken en er de vraag was of deze serie tot zelfmoord aanzet.

Materialen en ont­wik­ke­lingen

Tijdens de bijeenkomst maken we ook de laatste ont­wik­ke­lingen bekend rond het tiener- en jon­ge­ren­werk in ons bisdom. We presenteren een aantal materialen die mogelijk bruikbaar zijn voor jouw tiener- of jongeren­groep in uw parochie.

Wat zijn de netwerk­bij­een­komsten?

Twee tot drie keer per jaar organiseert het bisdom Haarlem-Amsterdam een informele netwerk­bij­een­komst voor haar contact­personen in het jon­ge­ren­werk. Sommige personen hebben al jarenlange ervaring, anderen zouden graag in de toekomst met jongeren willen werken. De één werkt met groepen, de ander meer op in­di­vi­duele basis. De ervaring is dat deze verscheidenheid vaak veel inspiratie geeft. Het is een gelegenheid om andere ‘collega’s’ te ontmoeten, ervaringen en ideeën uit te wisselen, verdieping te zoeken en geïnformeerd te worden.

We sluiten de middag af met een borrel.

Praktische informatie

datum: zaterdag 10 november 2018
tijd: van 10.30 tot 14.00 uur
adres: St. Urbanus­kerk (pastorie)
Rijksstraatweg 230
Duivendrecht
Bereikbaarheid: Vrij parkeren voor de kerk of 5 minuten lopen vanaf treinstation Duivendrecht
Opgeven: Vóór 6 november via mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose