Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming

Verenigd in gebed voor de vrede

gepubliceerd: woensdag, 15 augustus 2018

Vandaag - 15 augustus - vieren katholieken over de gehele wereld het Hoogfeest van Maria Ten­hemel­op­neming. We vieren dat Maria, de moeder van Jezus Christus, met lichaam en geest is opgenomen in de hemel.

In vele kerken in ons bisdom zijn speciale vieringen vaak met kaarsenprocessie. Sommige kerken hebben de viering verschoven naar zondag 19 augustus zodat meer mensen aan de processie en Maria­viering deel kunnen nemen.

Heiloo

Om 12.00 uur is er een Eucha­ris­tie­viering in het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood te Heiloo met Mgr. Hendriks en Mgr. Woorts. Daarvóór wordt om 11.30 uur de Rozen­krans gebeden. Om 15.00 uur is er nog een plechtig Lof.

In het Woord van de bisschop in bisdomblad SamenKerk, maar ook op deze website, gaat onze bisschop uitgebreid in op dit hoogfeest en wat het voor ons betekent. Deze dag is tevens een van de dagen van Verenigd in gebed voor de vrede.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose