Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Feestelijke bijeenkomst in Heiloo

Ontmoeting voor pastorale krachten

gepubliceerd: maandag, 2 juli 2018

De bijeenkomst voor pastorale krachten in ontspannen sfeer op vrijdag 29 juni in Heiloo werd door velen als zeer plezierig ervaren. Er waren wel zo’n zestig mensen bijeen in Heiloo op het hoogfeest van de apostelen Petrus en Paulus (29 juni), de meesten van hen priester, een aantal diakens en een enkele pastoraal werker en catechist.

Aan het begin was er een welkomstwoord van Mgr. Punt en daarna gaf Mgr. Hendriks een kleine update van de ont­wik­ke­lingen in het bisdom. Hij vertelde niet alleen van de processen die verbonden zijn met reorganisatie en krimp, maar ook en vooral van de initiatieven op het gebied van onder­steuning, motivatie, evan­ge­li­sa­tie, jon­ge­ren­werk, inzet voor roepingen. Diederik Wienen gaf een korte impressie van het Sint Bo­ni­fa­tius­insti­tuut en Teun Warnaar vertelde over zijn eerste jaar als priester. Hij kreeg een applaus voor zijn mooie relaas.

In de namiddag werd de vespers gebeden, waarbij nog even aandacht was voor Jac. Hetsen die de eerste vespers van zijn gouden priesterfeest mocht vieren. Dat feest viert hij deze zondag in de Portugese parochie in Amsterdam.

De rest van de avond werd de aandacht verlegd naar de inwendige mens en de sociale contacten. Na een aperitief was er een heerlijke buffetmaaltijd; iedereen liep rond met zijn bordje en zo was er veel gelegenheid om elkaar in een informele setting te spreken.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose