Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Een droge St. Jansprocessie in Laren

gepubliceerd: zondag, 24 juni 2018

Op het eigenlijke hoogfeest van de geboorte van Johannes de Doper, zondag 24 juni 2018, trok de St. Jansprocessie in Laren traditiegetrouw naar het kerkhof aan de rand van het dorp. Daar werd de eucha­ris­tie gevierd met Mgr. dr. Jan Hendriks als hoofd­cele­brant. De hulp­bis­schop preekte gloedvol over het thema van dit jaar ‘Weest niet bang...’

Sacramentsprocessie

De stoet trok daarna als sacramentsprocessie terug naar de Basiliek in het centrum, waar het geheel werd afgesloten met het Te Deum en het elf coupletten lange lied over St. Jan.

In zijn slotwoord bedankte te hulp­bis­schop allen die voor en achter de schermen zich zo hebben ingezet om deze traditie in stand te houden. Vooral ook alle buurt­com­mis­sies die de route van de processie zo prachtig versieren.

Veel belang­stel­ling

Door het mooie en droge weer waren er meer misdienaars, bruidjes en pelgrims die mee liepen en was de belang­stel­ling langs de route ook groter dan andere jaren.

Jongeren­pro­gramma

Al enkele jaren maakt ook een speciaal jongeren­pro­gramma met de titel ‘Walk, Pray, Enjoy’ deel uit van de processie. Dit jaar was jongerenpastor Mauricio Meneses uit het Aartsbisdom gevraagd het programma in te leiden en met de jongeren de processie te lopen.

Zanger Kees Kraayenoord zong een paar fraaie liederen tijdens de viering op het kerkhof en tot slot in de Basiliek. De aanwezige jongeren waren zo enthousiast dat zij na afloop in de tuin van de pastorie nog onder leiding van pastor Meneses spontaan de Macarena hebben gedanst.

Sint Jansfeest 2019

Het St. Jansfeest wordt in 2019 gevierd in het weekend van 22 en 23 juni.

De mooie fotoserie is gemaakt door fotograaf René van Hal.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose