Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

H. Moeder Teresa in Haarlemse Kathedraal

gepubliceerd: vrijdag, 22 juni 2018
De relikwi van H. Moeder Teresa is ter verering uitgesteld
De relikwi van H. Moeder Teresa is ter verering uitgesteld

Een ten­toon­stel­ling over het leven, werk en spiri­tua­li­teit van de H. Moeder Teresa van Calcutta vindt momen­teel plaats in de Haar­lemse St. Bavo­kathe­draal aan de Leidse­vaart. Aan de hand van zo’n tach­tig panelen wordt een beeld gegeven van deze bij­zon­dere ‘eigen­tijdse’ heilige die zich enorm heeft ingezet voor de armen en zieken in en rond Calcutta.

Moeder Teresa was ook de stichteres van de Mis­sio­na­rissen van Naasten­liefde en ‘haar’ zusters zijn over de hele wereld verspreid geraakt om haar werk voort te zetten.

Am­ster­dam

Ook in het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam zijn de Mis­sio­na­rissen van Naasten­liefde actief, en wel in Am­ster­dam zelf. Zwervers en dak­lo­zen weten de zusters te vin­den en ieder jaar or­ga­ni­se­ren zij met Kerst­mis en Pasen een bij­zon­dere maal­tijd voor hen in aanwe­zig­heid van de bis­schop of de hulp­bis­schop.

Ka­the­draal

In de kooromgang van de ka­the­draal is de ten­toon­stel­ling te zien t/m 1 juli 2018. De kerk is van dins­dag t/m zater­dag geopend van 11.00 tot 16.30 uur en op zon­dag rond de Eucha­ris­tie­vie­ring van 10.00 uur.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose