Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

WJD 2019 - Discover your identity: streams

gepubliceerd: woensdag, 6 juni 2018

Medio januari 2019 kunnen katholieke jongeren vanuit de hele wereld afreizen naar de wereld­jonge­ren­dagen (WJD) in Panama. Vanuit Nederland wordt er door Jong Katholiek één reis aangeboden met ver­schil­lende reisopties.

Het jon­ge­ren­pas­to­raat onder­steunt deze reis en neemt deel aan de organisatie. Daarnaast kunnen de jongeren een keuze­pro­gramma, een stream, kiezen om hun katholieke identiteit te verdiepen of binnen hun professie te versterken.

Discover your identity

Het thema van de Neder­landse reis naar de WJD is ‘Discover your identity’. De jongeren gaan op zoek naar hun eigen identiteit, maar ook naar hun katholieke identiteit. Aangezien elke jongere anders is, kunnen ze hun eigen reis vorm geven naar wat bij hun identiteit past. Zo zijn er vier reis­moge­lijk­heden variërend in lengte en het bezoek van plaatsen. Reisoptie A is een korte reis, reisoptie B is een lange reis, reisoptie C heeft een bezoek aan het grootste Maria­bede­vaartsoord ter wereld in Guadalupe (Mexico) en reisoptie D beschikt over een extra week backpacken.

Streams

Naast de ver­schil­lende reisopties krijgen de jongeren de moge­lijk­heid om een eigen keuze­pro­gramma te kiezen. Deze keuze­pro­gramma’s, streams zoals ze worden genoemd, hebben als doel dat de jongeren zich kunnen verdiepen in hun katholieke identiteit. Bepaalde streams richten zich daarbij op de theologie van ons geloof, maar er zijn ook streams die zich meer richten op de katholieke identiteit op de werkvloer. Zo is er een speciale stream voor de leer­krachten over hoe je bij­voor­beeld jouw team zover krijgt om mee te werken aan een Paas­viering op school. Er is een speciale stream voor jongeren die werken in de zorg, die stilstaat bij de ethiek achter de zorg. Daarnaast zijn er de streams; Twitteren met God, Theologie en ‘Faith seeking understanding’, die zich meer richten op de christelijke identiteit.

Filmpje

In dit filmpje geeft Vader Johannes uitleg over de stream ‘Faith seeking understanding’. Hij gaat als priester vanuit ons bisdom mee naar de WJD en neemt deze stream namens het Sint Paulus­insti­tuut voor zijn rekening.

Meer informatie

Meer informatie over de ver­schil­lende reis­moge­lijk­heden en de streams staat op de speciale website. Ook houden we op deze website een dossier bij van berichten over de Wereld­jonge­ren­dagen.Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOut
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
zaterdag, 2 maart 2019WJD Vlog #2 Locals of Panama VideoBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose