Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Amsterdamse Sacramentsprocessie

Ook deelnemers uit andere steden

gepubliceerd: zondag, 3 juni 2018

De jaarlijkse processie over de Am­ster­damse grachtengordel werd dit jaar gehouden op 3 juni. Het is opmer­ke­lijk dat het ook mensen trekt bui­ten de hoofdstad. De bisschop van Haarlem, Mgr. Jozef Punt, ging voor in de Eucha­ris­tie samen met Mgr. Christian van der Ploeg. Aansluitend begon de processie, een tocht door de grachten: Herengracht, Leidsegracht, Prinsengracht en Keizersgracht.

De Amsterdamse katholieken liepen samen met de Syrisch Orthodoxe gemeen­schap die de eigenaar is van de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Keizersgracht. De Volendamse Fanfare ‘Wilhelmina’ luisterde de tocht op, samen met een orthodox koor en gelovigen.

De zusters van Moeder Teresa, de Familie van Maria, de Herauten van het Evangelie en de Militaire Orde van Constantijn – twee verenigingen van gelovigen – droegen respectievelijk hun habijten, witte en rode capes om er kleur aan het geheel te geven.

Bisschop Punt stelt het op prijs dat in een stad waar het soms lijkt dat God geen plek heeft toch met een behoorlijke groep gelovigen getuigenis wordt gegeven van het feit dat Jezus in ons midden is.

Zoals gebruikelijk was het schitterend weer. Voor deelnemers en passanten een spirituele ervaring in de drukte van de zondag­middag in de binnenstad.

(de foto’s zijn gemaakt door de fotografen P.J. Frankhuizen en A. Driessen)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose