Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Netwerkbijeenkomst Gendercultuur en Seksualiteit

Zaterdag 16 juni - 10.30 uur - Duivendrecht

gepubliceerd: donderdag, 17 mei 2018

Het jon­ge­ren­pas­to­raat nodigt u uit voor een volgende netwerk­bij­een­komst op zaterdag 16 juni 2018 met het thema: ‘Gender­cul­tuur en seksua­li­teit’. Maureen Altorf van de organi­satie No Apologies is de hoofdspreker. Alle pastoraalwerkenden, vrijwilligers en geïn­te­res­seerden in het werken met jongeren binnen en rond de kerk zijn uitgenodigd voor deze middag die plaatsvindt in de pastorie van de St. Urbanus kerk te Duivendrecht.

Actueel thema

Het thema van deze middag is ‘Gender­cul­tuur en Seksua­li­teit’, waarbij we ingaan op de vraag hoe deze thema’s vanuit ons geloof goed met onze tieners en jongeren te bespreken? Via school, sociale media en vrienden komen ze er dagelijks mee in aanraking en moeten ze hun mening daarover vormen. Makkelijk is dat vaak niet. Daarom is het belangrijk dat wij als jon­ge­ren­werkers weten hoe hier mee om te gaan en weten waar we terecht kunnen als we daarbij hulp nodig hebben wanneer we jongeren ontmoeten die daarom vragen of het in de groep besproken gaat worden.

No Apologies

No Apologies helpt jongeren zelf waardevolle feiten en principes te ontdekken met betrekking tot de verschillende thema’s, waaronder seksua­li­teit. Door middel van bij­voor­beeld een quiz, spel, discussie, multimedia, rollenspel, objectles, enz. ontstaat bij de jongeren de eerste beeld­vor­ming. Door gesprek, uitdaging, of andere ver­wer­king helpt de No Apologies-trainer de jongeren hun gedachten te ordenen. Op deze manier kunnen de jongeren zelf hun mening vormen. Het programma richt zich op fysieke, emotionele, sociale en cognitieve factoren. Door de interactieve manier waarop dit gebeurt zijn ?de jongeren intensief betrokken. Eén van hun doelen is jongeren te laten beseffen dat ze waardevol zijn.

Vraag aan de spreker!

Maureen Altorf van de organisatie No Apologies zal met ons verder ingaan op het thema en ons handvatten geven hoe hiermee om te gaan. Wanneer u vragen heeft over dit thema kunt u die nu al stellen zodat zij die kan meenemen in haar uit­wer­king. E-mail uw vragen samen met uw aanmelding naar info@jongbisdomhaarlem.nl

Materialen en WJD Panama

Tijdens de bijeenkomst maken we ook de laatste ont­wik­ke­lingen bekend rond het tiener- en jon­ge­ren­werk in ons bisdom. We presenteren een aantal materialen die mogelijk bruikbaar zijn voor jouw tiener- of jongeren­groep in uw parochie.

Wat zijn de netwerk­bij­een­komsten?

Twee tot drie keer per jaar organiseert het bisdom Haarlem-Amsterdam een informele netwerk­bij­een­komst voor haar contact­personen in het jon­ge­ren­werk. Sommige personen hebben al jarenlange ervaring, anderen zouden graag in de toekomst met jongeren willen werken. De één werkt met groepen, de ander meer op in­di­vi­duele basis. De ervaring is dat deze verscheidenheid vaak veel inspiratie geeft. Het is een gelegenheid om andere ‘collega’s’ te ontmoeten, ervaringen en ideeën uit te wisselen, verdieping te zoeken en geïnformeerd te worden.

We sluiten de middag af met een borrel.

Praktische informatie

datum: zaterdag 16 juni 2018
tijd: 10.30 – 14.00 uur
adres: St. Urbanus­kerk (pastorie), Rijksstraatweg 230, Duivendrecht
bereikbaarheid: Vrij parkeren voor de kerk of 5 min. lopen vanaf treinstation Duivendrecht
Opgeven: Vóór 12 juni via mjansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl


Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOut
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
zaterdag, 2 maart 2019WJD Vlog #2 Locals of Panama Video
vrijdag, 1 maart 2019Informatieavond The Missionary School
zondag, 17 februari 2019WJD Vlog #1 Gastvrij Panama! Video
vrijdag, 1 februari 2019Vlog WJD@Home Ameland Video
vrijdag, 1 februari 2019Naprogamma wereldjongerendagen
woensdag, 30 januari 2019Mexico - Onze Lieve Vrouw van Guadalupe
maandag, 28 januari 2019Alles van de WJD PanamaBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose