Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Grote brand in kerk van Limmen

gepubliceerd: vrijdag, 4 mei 2018

Tot grote ontsteltenis van beide bis­schop­pen kwam donderdag­avond, net nadat de Avond van Barm­har­tig­heid gevierd was in de San Francesco-basiliek in Assisi, het nieuws dat er een grote brand had gewoed in de H. Cornelius­kerk te Limmen met grote verwoesting tot gevolg. Zowel Mgr. Punt als Mgr. Hendriks zijn in Assisi, Italië vanwege de bisdom­bede­vaart.

Natuurlijk zijn de bis­schop­pen geschrokken van dit onverwachte nieuws. Van harte leven zij mee met de parochie van Limmen en met de parochianen die voor hun ogen de plaats in het vuur ten onder zagen gaan waar zij zijn gedoopt, getrouwd en gevormd, waar zij hun dierbaren uitgeleide hebben gedaan en waar zij bijeenkomen voor de Eucha­ris­tie en andere vieringen. Vanuit Assisi zijn bis­schop­pen en pelgrims in gebed met hen verbonden.

De bouwinspecteur van het bisdom heeft vrijdag de schade in ogenschouw genomen. Op dit moment is nog niets bekend over het vervolg.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose