Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

The Passion in bisdom Haarlem-Amsterdam

Witte Donderdag - 29 maart

gepubliceerd: woensdag, 28 maart 2018

Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement op Witte Donderdag: The Passion. Dit jaar wordt het populaire evenement in ons bisdom georga­ni­seerd, namelijk in Amsterdam Bijlmer. Voor en na The Passion worden door menig kerk­ge­noot­schap activiteiten georga­ni­seerd.

Witte Donderdag jongeren­viering

Voor de jongeren vanuit heel Nederland wordt er door het jon­ge­ren­pas­to­raat van bisdom Haarlem-Amsterdam een speciale Witte Don­der­dag jongeren­viering in de Urbanus­kerk in Duivendrecht verzorgd. Hoofd­cele­brant tijdens deze Heilige Mis, die om 18.00 uur begint, is Mgr. Hendriks.

Na de mis vertrekken de jongeren gesterkt door een kom warme soep en een dinerpakket naar de plek waar The Passion zal plaatsvinden. Hier zullen de jongeren getuigen zijn van de achtste editie van het groots uitgevoerde lijdensverhaal van Jezus met bekende Nederlanders en moderne muziek. Na The Passion zelf kunnen de jongeren de avond afsluiten met een borrel in een jongerencafé georga­ni­seerd door de kerken uit Amsterdam-Zuidoost.

Live op televisie

Het evenement wordt live uitgezonden op televisie. Het begint al om 19.55 uur op NPO 1 met een intro. Na het journaal van 20.00 uur begint dan de uitzending zelf om 20.35 uur live vanuit Amsterdam-Zuidoost.

Brochure - Ik zie jou

De gezamenlijke kerken in Amsterdam-Zuidoost hebben een mooie brochure uitgebracht met interviews, getuigenissen en activiteiten rondom The Passion.

 
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose