Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Paasnummer SamenKerk is uit

gepubliceerd: donderdag, 29 maart 2018

Samenkerk - editie April 2018Vanaf komend weekend ligt het paasnummer van SamenKerk in uw parochiekerk. Neem een exemplaar mee, of lees hem op deze website.

In dit nummer onder andere

Wat is de diepere betekenis en verbondenheid tussen het Joodse Pesach en het christelijke Pasen? Met beide feesten wordt gevierd dat ‘God voorbij gaat...’.

Dit jaar is The Passion in Amsterdam-Zuidoost. Donderdag 29 maart zullen tienduizenden het evenement in de Bijlmer meemaken en miljoenen via de televisie. SamenKerk sprak met Karin en Iris, die respectievelijk in Gouda (2011) en in de Bijlmer (2018) meehelpen het grote, verlichte kruis door de straten te dragen. Lees over hun motivatie en ervaringen.

De kerkengek bezocht de Sint-Marcus­kerk van Hensbroek, waar begin mei voor het laatst wordt gevierd. En nu we toch in West-Friesland zijn, lees ook over de 45e editie van de 40MM, een sponsorwandeltocht door de dorpen Venhuizen, Hem, Wijdenes, Oosterleek en Schellinkhout op zaterdag 12 mei.

In een mooi artikel komen de diakens Randy Simileer en Wim Balk van de regio Hilversum en de KAN-parochies aan bod. Beide diakens genieten van parochianen die in hun geloofs­ge­meen­schap de kar trekken.

En natuurlijk het Woord van de Bisschop!

Lees hem online

 

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose