Bisdom Haarlem-Amsterdam










Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Rector herbenoemd als Consultor Congregatie voor de Clerus

gepubliceerd: maandag, 5 januari 2009
De rector van De Tilten­berg, mgr. dr. J. Hendriks, is door paus Bene­dic­tus XVI voor een tweede termijn van vijf jaar benoemd tot consultor van de Con­gre­ga­tie voor de clerus.

Een consultor wordt door de Con­gre­ga­tie geraadpleegd in de zaken die tot haar compe­tentie behoren. In het geval van de Con­gre­ga­tie voor de clerus betreft dit on­der­wer­pen die pries­ters en diakens, de pas­to­rale zorg, kapit­tels of pries­terra­den betreffen evenals finan­ciële vragen.

Op 30 de­cem­ber werd in Rome de benoe­ming bekend gemaakt van een groot aantal nieuwe consultoren. Daar­naast zijn er consultoren die voor een nieuwe termijn zijn benoemd, onder wie rector Hendriks. De benoe­ming werd op 18 no­vem­ber j.l. gedaan en is onder­te­kend door de Staats­secre­taris, kar­di­naal Tarcisio Bertone SDB.



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose