Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Mgr. Punt viert Driekoningen in Dom van Keulen

gepubliceerd: maandag, 5 januari 2009
Foto: flickr / Charly-Koeln  
Op uit­no­di­ging van de aarts­bis­schop van Keulen, Joachim kar­di­naal Meisner, zal mgr. Punt op het Hoog­feest van De Ver­schij­ning des heren, 6 januari, mede-cele­brant zijn tij­dens de plech­tige eucha­ris­tie­vie­ring in de Dom. Vanavond, maan­dag, houdt de bis­schop een lezing voor se­mi­na­risten en jonge pries­ters in de Domstad.

De bis­schops­kerk van de Rijnmetropool is gewijd aan de Drie Koningen. Sedert 900 jaar wor­den daar relikwieŽn van de Wijzen uit het Oosten vereerd. Het feest - in Duits­land net als in veel andere lan­den een vrije dag - is voor Keulen een van de hoogte­pun­ten van het jaar. Zo luidt in de voor­avond de "Dikke Pitter", de zwaarste klok uit de toren, en ook weer in de ochtend van het feest.

Dit jaar krijgt het Drie­ko­nin­gen­feest een bij­zon­der tintje, omdat het precies twin­tig jaar gele­den is dat kar­di­naal Meisner - tot dan toe in Berlijn - aarts­bis­schop van Keulen werd. Bovendien vierde hij zeer onlangs zijn 75ste ver­jaar­dag.

De Eucha­ris­tie­vie­ring wordt door de WDR recht­streeks uitgezon­den.Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose