Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

De Nieuwe Bavo Bloeit

Vrijdag 20 t/m vrijdag 27 april 2018

gepubliceerd: maandag, 19 maart 2018

Na de eerdere succesvolle edities maakt de Haarlemse kathedraal zich op voor de vierde keer ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ met als motto dit jaar ‘Een Hemels Onthaal’.

Met dit evenement wil de Nieuwe Bavo haar gastvrijheid benadrukken door bezoekers te ontvangen in een bloemenzee van de majestueuze versierde koepel en uitlopers in kapellen en hoogkoor. De bloemstukken zijn ontworpen en geschikt door ruim 150 (!) studenten van diverse Nederlandse opleidingen bloemsier­kunst. Op advies van styliste Ingeborg Kemperman is dit jaar gekozen voor een pastelachtige setting, zodat de zachte goudgele kleuren van het kerkinterieur geaccentueerd worden.

‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ is inmiddels uitgegroeid tot een groot en kleurrijk evenement en behoort tot een van Nederlands spectaculairste indoor flora projecten en is een initiatief van de Stichting Kathedrale Basiliek St. Bavo.

Programma

Koepeltochten, Kathedrale Rondleiding & KathedraalMuseum

Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er de hele dag door rondleidingen langs de hoogte­punten van de Nieuwe Bavo. Bijzonder zijn de doorlopende koepeltochten: via de slakkenhuistrap en diverse doorgangen komt u op het hoogst punt in de koepel van waaruit een fenomenaal uitzicht is op de bloemencreaties in de kathedraal.

Ouderendag

Op vrijdag vindt er een speciale ouderendag plaats. Iedereen ouder dan 65 jaar krijgt op vrijdagmorgen tussen 10.00 tot 12.30 uur € 2,- korting op de toegangsprijs (normaal € 5,-) en een kopje koffie of thee. De hele dag zijn er rondleidingen en kan de bloemsier­kunst worden bewonderd.

Opening Haarlem Bloeit

Ook op vrijdag­avond (20 april) is een bezoek aan dit evenement de moeite waard. In de kathedraal zijn de bloemcreaties dan prachtig aangelicht. Extra bijzonder is de de opening van ‘Haarlem Bloeit’ met een heuse lichtshow met prachtige lichtprojecties op de kathedraal. Ook kunnen dan de torens worden beklommen en de invallende duisternis staat garant voor een prachtig uitzicht over de stad.

Bloemenboot

Tijdens het evenement vaart een prachtig versierde bloemenboot van Smidtje Canal Cruises van het Spaarne naar de aanlegsteiger van de Nieuwe Bavo.

Expositie Mari Andriessen

In het KathedraalMuseum is de nieuwe expositie over het leven en werk van beeldhouwer Mari Andriessen te bezichtigen en er is ruime gelegenheid om de andere hoogte­punten van de Nieuwe Bavo te bekijken, met speciale aandacht voor de recente kunstwerken van Jan Dibbets, Gijs Frieling en Marc Mulders.

Kinder­acti­vi­teiten

Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er leuke kinder­acti­vi­teiten. Aan een grote tafel kunnen kinderen hun eigen ketting of armbandje van bloemen maken.

Meer informatie

Het volledige programma, openingstijden en entree­kos­ten is te vinden op de speciale website. Ook op Facebook is het evenment te vinden.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose