Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pre-synode over jongeren, kerk en levensroeping

Danny Hakvoort reist af naar Rome om mee te praten

gepubliceerd: vrijdag, 16 maart 2018

Zondag 18 maart 2018 begint in Rome een bijzondere bijeenkomst over ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Meer dan 300 jongeren uit de hele wereld komen bij elkaar om te spreken over genoemd thema in voor­be­rei­ding op de Bis­schop­pen­synode over hetzelfde onderwerp die in oktober 2018 plaatsvindt. Voor Nederland is Danny Hakvoort afgevaardigd.

Een week lang gaan de jongeren met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen gerelateerd aan het thema. Dit gebeurt in kleine taal­groepen die vervolgens hun verslagen met elkaar delen. Uit deze verslagen wordt uiteindelijk een eind­rap­port samengesteld en deze rapportage wordt aangeboden aan de Bis­schop­pen­synode als input voor hun ontmoeting in oktober.

Pre-Jongerensynode

Danny Hakvoort

Danny Hakvoort (24), student theologie aan de hoge­school Fontys was in september 2017 al in Rome voor een congres over jongeren, geloof en roeping. Hij sprak er met bis­schop­pen, kardinalen en professoren uit de hele wereld en hij ontmoette andere jongeren, zo’n vijftien à twintig, die net als hij waren uitgenodigd door het Vaticaan. Deze ontmoeting krijgt nu een vervolg. Danny zal opnieuw afreizen naar Rome om opnieuw mee te denken en te spreken over het thema van de Bis­schop­pen­synode dat hen betreft.

Facebook

Jongeren tussen 16 en 29 jaar zijn uitgenodigd om via facebook mee te praten in een speciale facebook­groep aan de hand van aan het thema gerelateerde hashtags. Hiervoor konden belang­stel­lenden zich tot vrijdag 16 maart aanmelden. Ook deze facebookreacties worden meegenomen in het eind­do­cu­ment voor de Bis­schop­pen­synode.

Paus Franciscus

Voor Danny wordt het een intensieve week waarin onder meer een ontmoeting tussen paus Franciscus en de deelnemers op het programma staat. De Nederlandse Bis­schop­pen die deze week bij elkaar waren in vergadering wensten Danny zegen en inspiratie toe ter bemoediging en als teken van verbondenheid.

Belang­stel­ling?

Danny wil belang­stel­lenden in eigen land op de hoogte houden van zijn ervaringen in Rome: ‘Tijdens de week zelf wil ik me concentreren op het programma, maar ik hoop wel elke dag een post op facebook te plaatsen. Ook wil ik een paar korte filmpjes maken bij­voor­beeld over de ontmoeting met paus Franciscus.’ Deze posts en filmpjes van Danny zijn te volgen via JongKatholiek op Facebook:

Meer informatie
Gerelateerde nieuwsberichten

donderdag, 29 november 2018Voorbereidingsweekend WJD in Bruinisse Fotoreportage Video
donderdag, 1 november 2018Avond van Barmhartigheid door jongeren
woensdag, 31 oktober 2018WJD Vlogtraining en talentscout
maandag, 29 oktober 2018Slotdocument jongerensynode
zaterdag, 27 oktober 2018Terugblik Mgr. De Jong op jongerensynode
vrijdag, 12 oktober 2018Mgr. De Jong over jongerensynode Fotoreportage
woensdag, 10 oktober 2018Nationale jongerencollecte
vrijdag, 5 oktober 2018Bouw met enthousiasme een betere wereld Video
woensdag, 19 september 2018Mgr. De Jong naar jongerensynode
donderdag, 6 september 2018Sponsoractie Wereldjongerendagen Panama
dinsdag, 4 september 2018Info-sessies Wereldjongerendagen Panama
maandag, 16 juli 2018Mgr. Mutsaerts naar synode
woensdag, 11 juli 2018Geslaagde MidzomernachtMis Fotoreportage
donderdag, 5 juli 2018Thuisprogramma WJD op Ameland
vrijdag, 29 juni 2018Podcast Katholiekleven.nl over Panama
woensdag, 20 juni 2018Vertaling eindverslag presynode beschikbaar
woensdag, 6 juni 2018WJD 2019 - Discover your identity: streams Video
dinsdag, 22 mei 2018Midzomernachtmis op het strand
donderdag, 17 mei 2018Netwerkbijeenkomst Gendercultuur en Seksualiteit
woensdag, 16 mei 2018Seizoensafsluiting jongerenplatform - Superhero’s and SaintsBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose