Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Eenvoudige activiteit voor communicanten

Kinderen bidden voor Kinderen

gepubliceerd: dinsdag, 20 februari 2018

Communicanten bidden voor CommunicantenAlle parochies worden uitgenodigd om mee te doen aan een mooi en eenvoudig ini­tia­tief: Communicanten bidden voor Communicanten. In veel parochies gaan communie­groepen een Weesgegroet bidden voor andere communicanten. Zo zijn de kinderen met elkaar verbonden als de kralen van de rozen­krans.

Sinds de start in 2012 hebben al ruim 15.000 communicanten in Nederland met elkaar een ketting van gebed gevormd. Deze ac­ti­vi­teit van Stichting Kinderen bidden voor Kinderen wordt van harte aanbevolen door het bisdom.

Deelname door één Weesgegroet

Dit gebed door communicanten voor communicanten kan bij­voor­beeld tijdens de voor­be­rei­ding, de Pre­sen­ta­tie­vie­ring of de Eerste Communie­vie­ring.

Meld deelname van uw parochie aan op www.kinderenbidden­voor­kin­deren.nl. Klik op het campagnelogo bovenaan de website (zie de afbeelding hiernaast). Op deze pagina is ook de ketting van kinder­gebed door Nederland te zien.

Materialen voor kinderen

Voor communicanten is er een Mariamedaille met felicitatiekaart. Ook zijn er kleurrijke folders met uitleg voor kinderen van het Onze Vader en van het Weesgegroet. Voor deze materialen wordt een kleine tegemoetkoming in de kosten gevraagd. Zie hiervoor het aanmeld- en bestel­for­mu­lier op de campagne­pagina.

Kraaltje voor Vrede

De Neder­landse bis­schop­pen roepen op om dit jaar een keer per maand de Rozen­krans te bidden voor de vrede in de wereld, zoals Maria in Fatima heeft gevraagd. Daarom vragen we communicanten om ook één rozen­krans­kraal­tje te bidden voor vrede (dus één Weesgegroet extra), thuis of samen in de communie­groep. Hiervoor kunt u een mooie gebedskaart met uitleg en het Weesgegroet downloaden om mee te geven aan de kinderen.

Online Verteltheater voor Veertigdagentijd

Verteltheater Veertigdagentijd

Tijdens de Veertigdagentijd kunnen kinderen op de kinder­pagina van de website kijken én luisteren naar een aantal series met verhalen over het leven van Jezus, Dit Verteltheater Tijd voor Jezus vertoont met veel illustraties het leven van Jezus vanaf zijn Menswording tot en met zijn Verrijzenis. Speciaal voor kinderen die nog niet zo bekend zijn met het Evangelie.

Informatie en downloads

Op de website vindt u meer informatie, suggesties en diverse materialen om gratis te downloaden. Voor vragen kunt u altijd e-mailen.

 

We hopen dat veel kinderen een Weesgegroet zullen bidden voor elkaar en voor de vrede!

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose