Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Jongerenprogramma Assisi bekend

Aanmelden vóór 1 februari!

gepubliceerd: dinsdag, 30 januari 2018

Van maandag 30 april t/m zondag 6 mei 2018 vertrekken we met het bisdom richting Assisi! Speciaal voor jongeren worden er, naast het algemene programma, speciale activiteiten in Assisi georga­ni­seerd. Het jongeren­pro­gramma (18-30 jaar) is nu in grote lijnen bekend.

Het programma bestaat voor een groot deel uit avond­acti­vi­teiten en een keer een keuze­pro­gramma in de middag. Overdag neem je doorgaans deel aan het algemeen programma. Onderaan vind je meer info over het volwassen­pro­gramma en het inschrijven. LET OP!: Er wordt nog gewerkt aan het definitief maken van de activiteiten. Dus houd nog even een slag om de arm.

Programmaonderdelen jongeren

Speciaal voor jongeren worden er, naast het algemene programma, speciale activiteiten in Assisi georga­ni­seerd. Het jongeren­pro­gramma (18-30 jaar) is nu in grote lijnen bekend. Het programma bestaat voor een groot deel uit avond­acti­vi­teiten en 1x een keuze­pro­gramma in de middag. Overdag neem je doorgaans deel aan het algemeen programma. Onderaan vind je meer info over het volwassen­pro­gramma en het inschrijven.

Maandag - Kennis­ma­ken, BBQ en Popup Choir

BBQMaandag is voor een groot deel een reisdag. Toch zullen we deze avond elkaar als jongeren al ontmoeten. We verzamelen op de camping en settelen ons in de goed uitgeruste mobile homes of chalets die ons zijn toegewezen. In de avond houden we een gezellige BBQ en organiseren we een ‘PopUp Choir’ om elkaar op een grappige en ontspannen manier beter te leren kennen. Je hoeft niet perse goed te kunnen zingen, iedereen kan meedoen. De bedoeling is dat we elkaar beter leren kennen. Ieder van jullie krijgt deze avond een tegeltje mee, zoals die in Assisi veel te vinden zijn met daarop de spreuk: “Heer wat wilt gij dat ik doe?” De woorden die Franciscus uitsprak toen Jezus aan het Kruis in San Daminao hem riep. Op de laatste dag, komen we op deze vraag terug en mag jij het antwoord geven dat je dan hebt.

Dinsdag - Het leven van Franciscus

Heilige FranciscusDinsdag­avond duiken we onder in het leven van Franciscus van Assisi aan de hand van een creatieve seminar die broeder Fer de Reijken aan ons geeft. Fer is een Franciscaan uit Amsterdam en probeert te leven zoals Franciscus dat ook probeerde. Franciscus is voor hem een grote inspirator. Die inspiratie wil hij met ons delen aan de hand van concrete verhalen uit het leven van Franciscus en ons daarmee ook laten inspireren door Franciscus. De locatie en sfeer van deze inhoudelijke avond wordt later bekend.

Woensdag - Barm­har­tig­heid en Samen Uit Eten

Op woensdag wordt er een gebeds­viering gehouden in de Santa Maria Degli Angeli. Veel jongeren die naar Wereld­jonge­ren­dagen zijn geweest bewaren bijzondere herinneringen aan de aanbidding van het sacrament. Dit bijzondere moment zullen we deze bedevaart ook beleven. Sommige van ons zullen daar een kleine rol in gaan vervullen. In de middag zal er zo mogelijk ook een kleine voor­be­rei­ding op de avond van Barm­har­tig­heid plaatsvinden, gegeven door Kapelaan Teun Warnaar. Afhankelijk van de tijd zullen we met alle jongeren voor of na de avond van Barm­har­tig­heid samen met elkaar uit eten gaan.

Donderdag - Keuze­pro­gramma: Carceri, Raften en ontspanning

Eremo delle CarceriOp donderdag wordt er in de middag een keuze­pro­gramma aangeboden voor jongeren. Je kunt kiezen uit drie opties:

  1. Voettocht naar de Carceri (een eeuwenoud kloostertje op de Monte Subasio(berg) met grotten waar Franciscus en zijn broeders baden)
  2. Met een groep gaan Raften of
  3. Een vrije middag voor het inkopen van souvenirs of het pakken van een terrasje.

In de avond komen we terug op de camping en denken we met elkaar na over wat we uit deze reis meenemen en maken we ideeën om elkaar vaker te ontmoeten na deze reis.

Vrijdag - Laatste avond + Tegelwijsheid

Dit avond­pro­gramma is vooral een gezellige afsluitende avond. We proberen opnieuw samen te eten op een gezellige locatie en maken er met wat improvisatie een muzikale en ontspannen avond van. We pakken deze avond ook het tegeltje er weer bij en denken na over het antwoord op de vraag die we onszelf aan het begin van de week hebben gesteld “Heer wat wilt gij dat ik doe?”.

Zaterdag - Reisdag

Assisi San FranciscoDeze dag reizen we terug naar Nederland. Het programma voor deze dag is nog niet bekend. De invulling van de dag is afhankelijk van de vlieg- en bustijden die nog bepaald moeten worden. Daarover hoor je later meer.

Ontmoeting, ontspanning en vriend­schap centraal

In het jongeren­pro­gramma staat ontmoeting met andere jongeren centraal. Bouw nieuwe vriend­schappen op en maak samen het programma mee! Ook bestaat er in het programma nog voldoende vrije tijd om je eigen hoogte­punten van Assisi te bezoeken.

Meer weten over het volwassen­pro­gramma?

In het volwassen programma vier je mee met de grote vieringen en bezoek je de meest bijzondere plekjes en kerken van Assisi. Lees hier meer over het volwassen­pro­gramma.

De kosten voor de 9-daagse busreis zijn €899,- en voor de 6-daagse vliegreis €799,-. Kinderen, tieners en jongeren onder de 25 jaar kunnen gebruik maken van de subsidie­regeling. Zij kunnen al voor €449,- mee met de busreis en voor €349,- met de vliegreis.

Aanmelden vóór 1 februari

Aanmelden kan tot 1 februari op de website van reis­orga­ni­sa­tie VNB:

Alleen?

Zijn er vanuit jouw parochie geen andere jongeren die mee gaan? Neem dan contact met ons op via: info@jongbisdomhaarlem.nl. Wij kunnen dan met jou kijken naar mogelijkheden om ingedeeld te worden bij een andere parochie waar wel jongeren mee gaan.

 

Assisi 2018 - Ga jij ook mee?Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
vrijdag, 5 juli 2019“Bidden geeft mij vertrouwen” Video
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato si’ -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Si’
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary School
dinsdag, 5 maart 2019Tienerkamp BreakOut
maandag, 4 maart 2019The Missionary School
zaterdag, 2 maart 2019WJD Vlog #2 Locals of Panama VideoBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose