Bisdom Haarlem-Amsterdam

Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Besturencursus 2018

Binnenkort van start

gepubliceerd: dinsdag, 23 januari 2018

Besturencursus 2018Ben jij actief in een Kerk­bestuur of Parochiële Caritas Instelling (PCI) en wil je je kennis en vaardigheden verbeteren? Of ben jij jong en nog niet bestuurlijk actief en zou jij het vak van pro­fes­sioneel besturen wel onder de knie willen krijgen? Daarvoor biedt het bisdom een besturen­cursus aan door middel van vier zaterdagen verspreid door het jaar.

Bovendien is het mogelijk om (d.m.v. een opdracht) aan het einde van de cursus een certificaat te behalen die wordt ondertekend door de Vrije Uni­ver­si­teit, het Bisdom en de KSBW. De Stichting KSBW neemt de kosten voor deze cursus geheel voor zijn rekening. Het kost jou dus niets.

Speciale uit­no­di­ging aan bestuursleden - eerste cursusdag 24 maart

Net als het afgelopen jaar, is het ook mogelijk om aan losse studiedagen deel te nemen. In het bijzonder nodigen wij bestuursleden uit voor de eerste cursusdag op 24 maart.

Tijdens deze cursusdag krijg je (o.a.) een presentatie van monseigneur J. Hendriks en T. van der Steen algemeen econoom, met betrekking tot de visie en het beleid van het bisdom. Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de diocesane gespreksnotitie: “Kerk in een verander(en)de samenleving” is verschenen. Graag kijken we terug over het afgelopen jaar, maar ook vooruit naar het komende jaar.

Programma

De studiedagen duren van 10.30 tot 16.00 uur. De dag kan – desgewenst – begonnen worden met het bijwonen van een eucha­ris­tie­viering om 9.45 uur in de kapel van het Juliana­klooster. Per dag komen minimaal twee inleiders aan bod vanuit een verschillend vakgebied. Je krijgt een lunch aangeboden en kan bij een drankje nog even napraten met ‘collega-bestuurders’.

Aanmeldingen voor de cursus kunnen tot 5 maart gestuurd worden aan secretariaat@bisdomhaarlem-amsterdam.nl. Aanmeldingen voor losse studiedagen dienen steeds uiterlijk twee weken voor de betreffende zaterdag ontvangen te zijn. Folders zijn op te vragen bij de heer Jerry Keuss: JKeuss@bisdomhaarlem-amsterdam.nl.

Details

data: zaterdag 24 maart 2018 - eerste cursusdag
zaterdag 2 juni 2018
zaterdag 22 september 2018
zaterdag 24 november 2018
tijd: 09.45 uur - Eucha­ris­tie­viering in de kapel
10.30 tot 16.00 uur - Studiedag
locatie: Diocesaan Heiligdom O.L. Vrouw ter Nood, Hoogeweg 65 te Heiloo
aanmelden: secretariaat@bisdomhaarlem-amsterdam.nl (vóór 5 maart)
folders: Jerry Keuss: JKeuss@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
of download hier de pdf
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose