Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Pastoor Maurizio Pallý vrijgelaten

gepubliceerd: woensdag, 18 oktober 2017
Archieffoto van pastoor Maurizio Pallý van 8 juli 2006
Archieffoto van pastoor Maurizio Pallý van 8 juli 2006

Er is in de afgelopen dagen veel voor pastoor Maurizio Pallù gebe­den. Kort voor mid­der­nacht is hij - in de nacht van 17 op 18 ok­to­ber - vrij­ge­la­ten door zijn ont­voer­ders.

De Ita­li­aanse La Stampa meldt dit op de web­si­te Vatican Insi­der en het wordt beves­tigd door beken­den van deze itinerante pries­ter van de Neo­ca­te­chu­me­nale weg, die in Haar­lem en Heer­hu­go­waard pastoor was en spi­ri­tu­aal van het Re­demp­to­ris Mater Semi­na­rie in Nieuwe Niedorp.

De vrijla­ting is precies op zijn 63e ver­jaar­dag gebeurd en dat was een mooi cadeau na dagen van grote span­ning. Meer dan de be­han­de­ling was het de span­ning die voor hem een be­proe­ving was. Een van de ont­voer­ders die er prat op ging reeds eer­der mensen gedood te hebben, uitte regel­ma­tig dreigende taal.

Nu is bekend gewor­den dat onder de ont­voerde personen ook Nigerianen zaten die met don Maurizio vanuit Calabar op weg waren naar een catechese-bij­een­komst in Benin City. Maurizio heeft van­nacht naar zijn moe­der van 92 jaar en enkele beken­den gebeld om het verheugende nieuws te mel­den. De onderhan­de­lin­gen over de vrijla­ting zijn gevoerd door de crisis een­heid van de Ita­li­aanse Farnesina.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose