Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Pastoor Maurizio Pallý vrijgelaten

gepubliceerd: woensdag, 18 oktober 2017
Archieffoto van pastoor Maurizio Pallý van 8 juli 2006
Archieffoto van pastoor Maurizio Pallý van 8 juli 2006

Er is in de afgelopen dagen veel voor pastoor Maurizio Pallù gebeden. Kort voor midder­nacht is hij - in de nacht van 17 op 18 oktober - vrijgelaten door zijn ontvoerders.

De Italiaanse La Stampa meldt dit op de website Vatican Insider en het wordt bevestigd door bekenden van deze itinerante priester van de Neocatechumenale weg, die in Haarlem en Heerhugowaard pastoor was en spirituaal van het Redemptoris Mater Seminarie in Nieuwe Niedorp.

De vrijlating is precies op zijn 63e verjaardag gebeurd en dat was een mooi cadeau na dagen van grote spanning. Meer dan de behandeling was het de spanning die voor hem een beproeving was. Een van de ontvoerders die er prat op ging reeds eerder mensen gedood te hebben, uitte regelmatig dreigende taal.

Nu is bekend geworden dat onder de ontvoerde personen ook Nigerianen zaten die met don Maurizio vanuit Calabar op weg waren naar een catechese-bijeenkomst in Benin City. Maurizio heeft van­nacht naar zijn moeder van 92 jaar en enkele bekenden gebeld om het verheugende nieuws te melden. De onderhandelingen over de vrijlating zijn gevoerd door de crisis eenheid van de Italiaanse Farnesina.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose