Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Missionarissen van barmhartigheid blijvend actief

gepubliceerd: zaterdag, 14 oktober 2017
Mgr. J. van Burgsteden en diaken E. Fennis bekijken de Romeinse oorkonde die kort geleden op het bisdom ontvangen werd
Mgr. J. van Burgsteden en diaken E. Fennis bekijken de Romeinse oorkonde die kort geleden op het bisdom ontvangen werd

Paus Franciscus heeft wereldwijd de missionarissen van barm­har­tig­heid opnieuw bevestigd in hun belangrijke taak. In het Heilig Jaar van Barm­har­tig­heid (december 2015 – november 2016) heeft de Paus wereldwijd ruim 1200 priesters met een speciale zending aangesteld om het sacrament van boete en verzoening op speciale plaatsen in hun bisdommen te kunnen aan te bieden.

Bijzonder daarbij was dat zonden die slechts alleen waren voorbehouden aan de H. Stoel ook middels een volmacht, aan deze missionarissen gegeven, door hen vergeven konden worden. De Paus heeft de missionarissen deze volmacht opnieuw gegeven, nu om dit blijvend te kunnen doen. De missionarissen ontvingen hier kort geleden vanuit Rome een mooie oorkonde voor en een zendingsbrief, zo ook emeritus hulp­bis­schop Mgr. J. van Burgsteden sss, die vooral in de Nicolaas­basi­liek in Amsterdam als missionaris van barm­har­tig­heid actief was en ook blijft.

In het bisdom Haarlem-Amsterdam blijven de missionarissen vooral actief in deze basiliek en het diocesaan Heiligdom te Heiloo. Op zeer regelmatige tijden kunnen gelovigen daar het sacrament van boete en verzoening met deze bijzondere volmacht ontvangen.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose