Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Nightprayer voor jongeren

gepubliceerd: dinsdag, 19 september 2017

Precies 100 jaar nadat Maria voor de laatste keer verscheen in Fatima en het Zonnewonder plaatsvond, wordt bij Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo een nachtaanbidding gehouden voor jongeren van 16 t/m 30 jaar.

De nachtaanbidding begint om vrijdag­avond om 18.00 uur en wordt zaterdagmorgen besloten om 10.00 uur. Op het programma staan een H.Mis, catechese, maaltijden en prachtige gebedsuren bij het Aller­heiligste.

Aanmelden door een e-mail te sturen:

Zonnewonder

Op 13 oktober 1917 vindt in Fatima de laatste verschijning plaats. Er is een grote mensen­menigte aanwezig. Precies om twaalf uur laat de verschijning zich weer aan de drie kinderen zien. Lucia roept de mensen op het rozenhoedje te bidden.

Op Lucia’s vraag wie zij is, antwoordt de verschijning: “Ik ben Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans, en ik wil op deze plaats een kapel ter ere van mij.” Net als de vorige keren spoort zij aan tot het dagelijks bidden van het rozenhoedje. Dan zegt zij: “De mensen moeten beter gaan leven; zij moeten vergiffenis vragen voor hun zonden.” En dan met bedroefd gezicht: “Laten zij toch ophouden Onze Lieve Heer te beledigen. Hij is al veel te veel beledigd.”

De verschijning had beloofd dat zich bij haar laatste bezoek tekenen zouden voordoen waardoor er velen aan de waarheid van de verschijningen zouden gaan geloven. Aanvankelijk waren er regenwolken. Ze zijn op slag verdwenen. De zon komt door en straalt telkens anders gekleurde lichtbundels uit, zodat het lijkt alsof de hele aarde achtereenvolgens in een geel, groen, rood, blauw en paars spotlicht wordt gezet. Plotseling lijkt het alsof de zon loskomt van de hemel en op de aarde zal neerkomen. Grote schrik maakt zich van de mensen meester, en zij vallen op de knieën. Dit gebeurt drie keer achtereen. Alle aanwezigen bevestigen later dat ze het echt met eigen ogen hebben gezien. (beschrijving van Heiligen.net)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose