Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Mgr. Punt bij Stille Omgang

Met meer dan 200 jongeren in Mozes en Äaronkerk

gepubliceerd: donderdag, 23 maart 2017
foto: Thom Oosterveer
Mgr. Punt bij Stille Omgang

Naast de vele vieringen in Amsterdam ter gedachtenis van het Mirakel van Amsterdam uit 1345 werd ook dit jaar weer het jongeren­pro­gramma geor­ga­ni­seerd in de Mozes en Aäronkerk. Meer dan 200 jongeren namen deel aan dit pro­gram­ma.

Bijzonder is dat er al meer dan 10 jaar veel jongeren naar de Stille Omgang komen en de laatste twee jaar sluiten zelfs meer en meer jongeren aan bij het jongeren­pro­gramma en het lopen van de Omgang. Katho­liek­le­ven.nl maakte een mooie reportage van de avond die u onderaan dit bericht kunt bekijken.

Sant’ Egidio aan het woord

Nour Essio, een Syrische vluch­te­ling en betrokken bij de Katho­lie­ke gemeen­schap Sant’ Egidio in Amsterdam, was de eerste spreker van de avond. Zij vertelde over de barre tocht door Europa en de opvang in Nederland, met 14 mensen op een kamer met totaal geen privacy. Bij Sant’ Egidio ontstonden er vriend­schappen en vond zij een thuis. Daarna sprak Claudio Betti, speciaal overgekomen vanuit Italië en vanaf het eerste begin bij de gemeen­schap van Sant’ Egidio betrokken. Hij gaf een getuigenis over zijn leven en betrokkenheid bij de inzet voor de vrede en de vriend­schap met de armen.

Deel­pro­gramma’s

Na de pauze startte een vijftal deel­pro­gramma’s waaronder; aanbidding van het heilig Sacrament. Daarnaast was er de moge­lijk­heid om deel te nemen aan een filosofisch debat, buiten op straat mensen uit te nodigen een kaarsje in de kerk aan te steken, mee te doen met een theaterworkshop of extra vragen te stellen aan Claudio Betti.

Het lopen van de Stille Omgang

Later op de avond werd eerst de heilige mis gevierd met mgr. Jozef Punt als hoofd­cele­brant en bisschop Johannes van den Hende als eerste con­cele­brant. Vervolgens werd in ver­schil­lende groepen de omgang gelopen door de jongeren zelf.

Projectleider Jeroen Pouw over het lopen van de omgang: “ Er is overal nog verkeer bezig en er zijn overal mensen in de stad, dat geeft toch wel een bepaalde spanning. Je komt echt uit voor je geloof. Zeker als jongere is dat toch spannend. Zeker in deze tijden waarin kerk en geloof, steeds minder aanwezig zijn in onze wereld. Maar aan het einde van de rit als je dan bij de Lutherse kerk bent, geeft dat ook wel weer een heel blij en vrolijk gevoel als je dat dan gedaan hebt. Het is een unieke ervaring. Dit is een soort diepere innerlijke vreugde en dat is voor mij een teken dat God aanwezig is.”

Reportage Katho­liekLeven.nl

Katho­liek­le­ven.nl maakt een korte reportage over het jongeren­pro­gramma van de Stille Omgang. Proef de sfeer van de avond en ontdek welke indruk het herdenken van het Mirakel van Amsterdam en het jongeren­pro­gramma achterlaat bij de jongeren.

Fotoserie

De fotoserie is gemaakt door Thom Oosterveer en is een selectie van het album op Facebook;Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 november 2019Informatieavond jongerenbedevaart Rome Video
woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato si’ -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Si’
zondag, 17 maart 2019Vreugdevol jongerenprogramma Stille Omgang
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose