Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Bisschoppen bidden voor slachtoffers aanslag

gepubliceerd: dinsdag, 20 december 2016

De Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie is geschokt en bedroefd door de brute aan­slag in Berlijn gis­te­ren, waarbij velen omkwamen en nog meer mensen gewond raakten door een vracht­wa­gen die op hen in reed tij­dens de Kerst­markt.

“Wij bid­den voor de slacht­of­fers en ook voor hun nabe­staan­den die een moei­lijke en bui­ten­ge­woon verdrie­tige Kerst­mis tegemoet gaan. Zij zijn helaas niet de enige slacht­of­fers die in het afgelopen jaar te maken kregen met ter­ro­ris­tisch geweld. Voor veel meer mensen geldt dat ze dit jaar in rouw en verdriet gaan afsluiten.” De Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie vraagt om gebed voor al deze mensen, speciaal met Kerst­mis.

“Terrorisme en geweld staan haaks op de vrede van Kerst­mis want de geboorte van Christus heeft ons de goed­heid en mensen­liefde van God leren kennen (Titus 3, 4). In het licht van Kerst­mis zijn wij ge­roe­pen om erfgenamen te zijn van deze liefde. In woord en daad mogen wij bouwen aan een bescha­ving van liefde, begeleid door aan­hou­dend gebed om vrede voor alle mensen”, aldus bis­schop Van den Hende, voor­zit­ter van de Neder­landse Bis­schop­pen­con­fe­ren­tie. (rkkerk.nl)

Mgr. Dr. Jozef Marianus Punt heeft, als bis­schop van de hoofd­stad Am­ster­dam, namens het bisdom een con­do­lean­ce gestuurd naar Mgr. Heiner Koch, de aarts­bis­schop van Berlijn.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose