Bisdom Haarlem-Amsterdam











Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Nieuwe priesterraad

gepubliceerd: dinsdag, 21 april 2009
De pries­ters van het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam hebben in de afgelopen weken een nieuwe pries­ter­raad gekozen. Bij wijze van afscheids­ge­schenk en laatste advies heeft de oude raad aan de bis­schop een brief aan­ge­bo­den over de H. Eucha­ris­tie in het leven van de pries­ter en van de ge­meen­schap.

130 pries­ters hebben hun stem uit­ge­bracht met drie stemmen, 390 in totaal dus. Naast de twee leden die ambtshalve deel uitmaken van de raad, te weten de Hulp­bis­schop (mgr. J. van Burg­ste­den SSS) en de Vica­ris voor Li­tur­gie (J.Vriend) zijn gekozen: L. Neders­tigt (Am­ster­dam), mgr. J. Hendriks (Vo­ge­len­zang), N. van der Peet (Am­ster­dam), S. Mar­can­tog­nini (Oudorp), L. George (Nieuwe Niedorp), mgr. J. Stam (Am­ster­dam), P. Vlaar (Obdam), C. van Lent (Hoofd­dorp), B. Putter (Vo­ge­len­zang) en M. Wagemaker (Heiloo). De Bis­schop heeft afgezien van zijn recht om zelf drie van de twaalf leden te kiezen, omdat hij in de uit­slag een goede ver­te­gen­woor­diging vindt van het presbyterium naar leef­tijd, functie en regio.

De verkie­zing geldt voor vijf jaar.

Klik hier voor de brief ‘over de H. Eucha­ris­tie in het leven van de pries­ter en van de ge­meen­schap’ van de pries­ter­raad (PDF)



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose