Bisdom Haarlem-Amsterdam


Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Geschiedenis priesteropleiding gepresenteerd

gepubliceerd: woensdag, 6 mei 2009
Op 12 mei aanstaande zal het 450 jaar gele­den zijn dat het eerste bisdom Haar­lem bij bulle “Super universas” van paus Paulus IV werd opgericht.

Vanaf het begin van de stich­ting van het bisdom en in de missie-situatie die al spoe­dig ontstond, werd groot belang gehecht aan de oplei­ding van nieuwe pries­ters. Het kapit­tel van het bisdom Haar­lem speelde daarin een grote rol en het ging in 1613 zelfs over tot de stich­ting van een eigen Haar­lemse pries­ter­oplei­ding, het collegium Pulcheriae in Leuven.

Tijdens de Wil­li­brord­dag van 4 mei is aan het jubileum van het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam bij­zon­dere aan­dacht besteed door de pre­sen­ta­tie van het boek “Pries­ter­oplei­ding in het bisdom Haar­lem (1559-2009)” (208 pagina's), van de hand van de bekende kerkhistoricus dr. P.W.F.M. Hamans, dat als eerste deel van de Tilten­bergstudies verschijnt.

Het boek is bij de Tilten­berg te ver­krij­gen voor de geredu­ceerde prijs van € 12,75Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose