Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Iconen en symbolen op Open Monumentendag

OfficiŽle opening in de Nieuwe Bavo

gepubliceerd: dinsdag, 30 augustus 2016
foto: Sjaan van der Jagt/Pixelpolder
Iconen en symbolen op Open Monumentendag

De offi­cië­le ope­ning van Open Monu­menten­dag 2016 in Haar­lem vindt plaats op vrij­dag 9 sep­tem­ber vanaf 16.00 uur in de Nieuwe Bavo aan de Leidse­vaart. Tijdens het weekend van 10 en 11 sep­tem­ber is het rijks­mo­nu­ment met diverse ac­ti­vi­teiten voor het publiek geopend.

Tijdens de offi­cië­le ope­ning op vrij­dag­mid­dag wordt het boek De nieuwe Bavo te Haar­lem ge­pre­sen­teerd en is er een signeer­sessie met auteur Ber­na­dette van Hellen­berg Hubar. Tevens is het boek tegen een intro­duc­tie­prijs te koop.

Cuypers’ meester­werk

De nieuwe Bavo is hét meester­werk van Joseph Cuypers. Een meester­werk dat tij­dens de res­tau­ra­tie voor verassende ontdek­kingen zorgde. Zo gaat het in De nieuwe Bavo te Haar­lem over onder andere de minieme kleursporen van de buiten­polychromie die net op tijd zijn gevon­den. Op­val­lend zijn ver­der de rijk versierde terracotta's, onvoltooide decoraties en misbakels die het werk van Joseph Cuypers tot een Unvollendete maken. Door de aanpak van het glas in lood kwam de bij­zon­dere visie op het licht in deze kerk aan de opper­vlak­te: Joseph Cuypers brak met het ideaal van zwaar gekleurde, donkere glazen om het licht van het Hollandse pol­derland­schap naar binnen te halen. De dit jaar ont­hulde ramen van Jan Dibbets kunnen in deze geest wor­den bekeken.

De ‘Nieuwe Bavo’ is tij­dens het weekend volop te bezich­tigen. Zo is er de moge­lijk­heid om de gewelven en koepel van binnen te bezich­tigen.

Details

Openingstij­den: Vrij­dag 9 sep­tem­ber aan­vang 16.00 uur (aanmel­den vereist)
zater­dag 10 sep­tem­ber van 10.00 uur tot 17.00 uur
zon­dag 11 sep­tem­ber van 12.00 uur tot 17.00 uur
Aanmel­den: aanmel­den voor vrij­dag­mid­dag via nieuwebavo@gmail.com
Adres: Nieuwe Bavo
Leidse­vaart 146
Haar­lem
web­si­te: www.nieuwebavo.nlBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose