Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Terugkijken op een onvergetelijk tienerkamp!

gepubliceerd: vrijdag, 22 juli 2016
foto: Pieter Schuurmans
De Slotviering met Mgr. Hendriks
De Slotviering met Mgr. Hendriks

De eerste tiener kwam vrij­dag 15 juli 2016 om half vijf binnenwan­de­len, vol energie en nieuws­gie­rig­heid. Na een warme ont­vangst met koude limonade en een appeltaartje, werd de voetbal te voorschijn gehaald en von­den ouders een gezellig plekje om weer even bij te kletsen.

Maar liefst 42 tieners

Niet alleen het weer maar ook het aantal tieners was onvoorspel­baar: maar liefst 42 tieners checkten zich die mid­dag in bij Hotel du Juliana­kloos­ter te Heiloo. Na het gedag zwaaien van de ouders, of mis­schien juist het gedag zwaaien van de tieners door de ouders, werd er ge­za­men­lijk genoten van een warme maal­tijd.

Die avond waren een aantal ‘vossen’ in het park naast het klooster verstopt welke de tieners moesten zoeken en achter zien te komen door vragen te stellen welk bijbels figuur hun speel­den. Met een zak marshmallows en een kampvuurtje werd de eerste avond vol gezellig­heid af­ge­slo­ten.

Uitgeestermeer

De dagen erop was het voor de lei­ding een zware klus om de tieners op tijd uit hun bed te trommelen. Enkele minuten voor aan­vang van het ontbijt lagen er enkele nog zwijgend hori­zon­taal. Met een Eucha­ris­tie­vie­ring en catecheses wer­den de ochten­den goed gevuld inge­deeld. ’s Middags waren het dé momenten om even helemaal gek te doen! Met waterspellen, kanoën en spellen aan het Uitgeestermeer waren het mid­da­gen waarbij de meeste een lekker bruin (en wie zich wat min­der had­den ingesmeerd - rood) kleurtje had­den gekregen.

Vrouwen naar de manege - De mannen naar de red­dingsbrigade

Op de op-een-na-laatste dag werd de groep gesplitst in mannen en vrouwen. Ze kregen een passende catechese en gingen ’s mid­dags ac­ti­vi­teiten doen waar hun hartje wel wat sneller van ging pompen: de vrouwen gingen naar een manege, paar­den ver­zorgen en rij­den. De mannen vermaakten zich die mid­dag bij de red­dingsbrigade van Egmond aan Zee. ’s Avonds werd alles tij­dens de BBQ weer bijgekletst en sloten we de avond, en ook het hele kamp af met een Maria­pro­ces­sie.

De laatste dag was een moment waarbij de han­den uit de mouwen mochten wor­den gestoken om het Juliana­kloos­ter achter te laten alsof we er nooit waren geweest. De ouders waren aanwe­zig tij­dens de Eucha­ris­tie­vie­ring met Mgr. Hendriks, en aten met de lunch een patatje mee.

Tot ziens!

Het was een intensieve week, maar een ding is dui­de­lijk: de Heer heeft bij elke tiener vruchten mogen achterlaten. Tot volgend jaar!?

De foto­se­rie is weer gemaakt door Pieter Schuurmans - Bekijk hier de hele foto­se­rieGerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 29 juni 2022Tienerdag
woensdag, 15 juni 2022Tour met het Wereldjongerendagenkruis
maandag, 2 mei 2022Beeldverslag WJD@Home
dinsdag, 8 maart 2022“See you in August 2023” Video
donderdag, 13 januari 2022WJD@Home verschuift naar meivakantie Video
dinsdag, 11 januari 2022Tienerkampweekend BreakThrough
maandag, 10 januari 2022WJD @ Home uitgesteld
vrijdag, 19 november 2021Aangepast programma Wereldjongerendag Video
woensdag, 17 november 2021De Kerk laten bloeien
zondag, 7 november 2021Pausboodschap Wereldjongerendag
woensdag, 27 oktober 2021Wereldjongerendag Haarlem
donderdag, 7 oktober 2021Datum WJD 2023 bekend
dinsdag, 14 september 2021Alpha Youth en Alpha Students
zondag, 6 juni 2021Nieuwe bezetting jongerenpastoraat
donderdag, 20 mei 2021Tienerkamp BreakOut - Testify
woensdag, 5 mei 2021Kathedraal TV - Q&A met Mirjam Spruit Video
zaterdag, 10 april 2021Diocesane Alpha Youth
donderdag, 8 april 2021Q&A - Paul Graas - Middelmatigheid is zonde Video
dinsdag, 6 april 2021Speeddaten kloosterordes en godgewijde leven
donderdag, 11 maart 2021JongerenonderzoekBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose