Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Terugkijken op een onvergetelijk tienerkamp!

gepubliceerd: vrijdag, 22 juli 2016
foto: Pieter Schuurmans
De Slotviering met Mgr. Hendriks
De Slotviering met Mgr. Hendriks

De eerste tiener kwam vrij­dag 15 juli 2016 om half vijf binnenwan­de­len, vol energie en nieuws­gie­rig­heid. Na een warme ont­vangst met koude limonade en een appeltaartje, werd de voetbal te voorschijn gehaald en von­den ouders een gezellig plekje om weer even bij te kletsen.

Maar liefst 42 tieners

Niet alleen het weer maar ook het aantal tieners was onvoorspel­baar: maar liefst 42 tieners checkten zich die mid­dag in bij Hotel du Juliana­kloos­ter te Heiloo. Na het gedag zwaaien van de ouders, of mis­schien juist het gedag zwaaien van de tieners door de ouders, werd er ge­za­men­lijk genoten van een warme maal­tijd.

Die avond waren een aantal ‘vossen’ in het park naast het klooster verstopt welke de tieners moesten zoeken en achter zien te komen door vragen te stellen welk bijbels figuur hun speel­den. Met een zak marshmallows en een kampvuurtje werd de eerste avond vol gezellig­heid af­ge­slo­ten.

Uitgeestermeer

De dagen erop was het voor de lei­ding een zware klus om de tieners op tijd uit hun bed te trommelen. Enkele minuten voor aan­vang van het ontbijt lagen er enkele nog zwijgend hori­zon­taal. Met een Eucha­ris­tie­vie­ring en catecheses wer­den de ochten­den goed gevuld inge­deeld. ’s Middags waren het dé momenten om even helemaal gek te doen! Met waterspellen, kanoën en spellen aan het Uitgeestermeer waren het mid­da­gen waarbij de meeste een lekker bruin (en wie zich wat min­der had­den ingesmeerd - rood) kleurtje had­den gekregen.

Vrouwen naar de manege - De mannen naar de red­dingsbrigade

Op de op-een-na-laatste dag werd de groep gesplitst in mannen en vrouwen. Ze kregen een passende catechese en gingen ’s mid­dags ac­ti­vi­teiten doen waar hun hartje wel wat sneller van ging pompen: de vrouwen gingen naar een manege, paar­den ver­zorgen en rij­den. De mannen vermaakten zich die mid­dag bij de red­dingsbrigade van Egmond aan Zee. ’s Avonds werd alles tij­dens de BBQ weer bijgekletst en sloten we de avond, en ook het hele kamp af met een Maria­pro­ces­sie.

De laatste dag was een moment waarbij de han­den uit de mouwen mochten wor­den gestoken om het Juliana­kloos­ter achter te laten alsof we er nooit waren geweest. De ouders waren aanwe­zig tij­dens de Eucha­ris­tie­vie­ring met Mgr. Hendriks, en aten met de lunch een patatje mee.

Tot ziens!

Het was een intensieve week, maar een ding is dui­de­lijk: de Heer heeft bij elke tiener vruchten mogen achterlaten. Tot volgend jaar!?

De foto­se­rie is weer gemaakt door Pieter Schuurmans - Bekijk hier de hele foto­se­rie


Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 14 mei 2024Onderscheidingsavond levenskeuzen
donderdag, 2 mei 2024Jongerenbijeenkomst Jubeljaar 2025
zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen
woensdag, 9 augustus 2023Weer behouden thuis
dinsdag, 8 augustus 2023WJD fotoserie maandag
maandag, 7 augustus 2023OnvergetelijkBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose