Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

De Nieuwe Bavo bloeit - filmpje

gepubliceerd: dinsdag, 19 april 2016
De Nieuwe Bavo bloeit - filmpje

Van het eve­ne­ment De Nieuwe Bavo Bloeit, dat van 22 t/m 24 april 2016 wordt geor­ga­ni­seerd, is een YouTube filmpje gemaakt door Vincent Veer­kamp waarin diverse beel­den zijn ver­werkt van de Ka­the­drale Basiliek van Sint Bavo te Haar­lem.

De Nieuwe Bavo Bloeit

Tijdens het eve­ne­ment ‘De Nieuwe Bavo Bloeit’ – voor­jaars­bloemen en bloem­mozaïeken’ wordt de ka­the­draal volop in de bloemen gezet, zijn er speciale concerten, is er een foto­ex­po­si­tie van Niels Polak en kunt u een bezoek brengen aan het recent geopende Kathe­draal­Mu­seum vol kunst­schatten. Ontdek en beleef de Nieuwe Bavo!

Architect Jos Cuypers

De vele bloemmotieven die architect Jos Cuypers (1861-1949) tij­dens de bouw ver­werkte in de ka­the­draal, zijn het uitgangs­punt geweest voor dit grootse indoor bloe­menspektakel tij­dens het Haar­lemse bloemencorso. Diverse MBO-scholen in de regio zullen in de unieke omge­ving van de kerk hun kunsten vertonen onder toeziend oog van Charles van der Voort – de Leidse bloe­mist die tij­dens Pasen traditie­ge­trouw het Sint-Pieters­plein in Rome veran­dert in een bloemen­zee.

Nog een jaar en het mid­den­schip van de Nieuwe Bavo zal volle­dig gerestaureerd zijn. De bij­zon­dere architectuur en kunst­schatten van de op een na grootste ka­the­draal van Neder­land, zijn echter nu al in volle glorie te aanschouwen.

Meer in­for­ma­tie

Video
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose