Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Per luchtballon naar de WJD Krakau!

gepubliceerd: zaterdag, 2 april 2016

Per luchtballon? 1 april!

Naast de bus- en fiets­reis komt er nu een derde manier om af te reizen naar de WJD met Jong bisdom Haarlem-Amsterdam. 13 juli vertrekt er een luchtballon richting Krakau met plek voor 5 jongeren die zich op een unieke manier gaan voor­be­rei­den op dit geweldige feest. Samen met een pro­fes­sio­nele ballonvaarder en volgteam maak je in drie weken tijd de reis van je leven. Wacht niet langer en zorg dat je vandaag nog een plekje reserveert in de mand!

De Reis

1 april!De vlucht vertrekt woensdag 13 juli en zal zich via ver­schil­lende bede­vaarts- en toeristisch plaatsen in Duitsland en Polen richting Krakau bewegen. Een luchtballon is niet bestuurbaar, de koers van de ballon is afhankelijk van de windrichting en snelheid. Daarom is er een ruime marge ingebouwd voor dagen met ongunstig weer. Door gebruik te maken van ver­schil­lende luchtlagen zorgen we er in ieder geval voor dat jij 26 juli bij de openingsmis van de WJD aanwezig bent. Het voor­pro­gramma dat Jong bisdom Haarlem-Amsterdam aanbiedt in Praag zul je helaas missen, maar daar krijg je dan ook wat voor terug!

Pro­gram­ma

Een luchtballon kan alleen in de ochtend en in de avond vliegen. Een vliegsessie zal daarom maximaal 3 uur duren. Overdag bezoek je ver­schil­lende bede­vaarts­plaatsen en bijzondere plekken waar jullie je als groep voor­be­rei­den op de WJD. Overdag zul je dus per auto reizen naar de beoogde bestemmingen. Omdat de landings- en opstijglocaties afhankelijk zijn van het weer zullen die op de dag zelf definitief bepaald worden. Voor­af­gaand aan de reis boeken we locaties die afhankelijk van de voortgang van de reis klaar staan om ons te ontvangen.

Volgteam

Tijdens jouw vlucht word je gevolgd door een pro­fes­sio­neel volgteam. Zij houden alle weersveranderingen en jullie veiligheid goed in de gaten. Aan het einde van een ochtend sessie pakken zij de ballon in en bouwen hem op een geschikte locatie weer op voor de avondsessie. Het grondteam verzorgt alle randzaken als levens­mid­de­len, over­nachtingen en aankomst en vertrektijden.

Over­nachting

Je zult tijdens de reis in ver­schil­lende hostels en op campings over­nach­ten. Precieze locaties zijn nog onbekend. Bede­vaarts- en toeristische plekken in Duitsland en Polen die nu als optie in het schema staan opgenomen zijn o.a. Kevelaer, Mariental, Dresden, Leipzig, het heiligdom van Polkowice, Częstochowa en bij gunstig weer mogelijk Wadowice. Alle locaties zijn onder voorbehoud.

Voor­waarden

Belangrijk is dat je flexibel kunt omgaan met veranderingen. Er is niets zo onvoorspelbaar als een reis naar de WJD en helemaal met een luchtballon. Je weet niet waar je de volgende nacht slaapt en hoe laat je weer vertrekt. Daarnaast is het belangrijk dat je geen hoogtevrees hebt of snel zeeziek bent. Verder wordt er van je verwacht dat jij de instructies opvolgt die worden gegeven en je voor langere tijd de rust kan bewaren in een kleine ruimte.

Info

Vertreklocatie: In Bisdom Haarlem-Amsterdam. (Precieze locatie wordt op de dag voor vertrek bekend gemaakt)

Prijs: € 1.400,- (eerste prognose)

De aanmelding voor deze reis gaat net zoals de andere reizen via reis­orga­ni­sa­tie VNB en loopt door t/m 5 juni (maximaal 5 personen).

Heb je interesse stuur nu al een mail naar info@jongbisdomhaarlem.nl en reserveer een plekje in de mand.

Video
Gerelateerde nieuwsberichten

dinsdag, 19 november 2019Informatieavond jongerenbedevaart Rome Video
woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongerenBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose