Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Bidden voor slachtoffers in Brussel

Oproep Nederlandse Bisschoppenconferentie

gepubliceerd: woensdag, 23 maart 2016
Bidden voor slachtoffers in Brussel

De Neder­landse bis­schop­pen roepen op om mee te bid­den voor de slacht­of­fers die dins­dag 22 maart 2016 zijn gevallen bij terreuraan­slagen in Brussel op het vlieg­veld Zaventem en in het metro­sta­tion Maalbeek. Zij vragen om te bid­den voor de doden, de gewon­den, hun familie en vrien­den, maar ook voor alle Belgen, die zich nu gecon­fron­teerd zien met haat en geweld door ter­ro­ris­ten.

De bis­schop­pen­con­fe­ren­tie rea­geert hiermee op de oproep tot gebed van de Belgische bis­schop­pen die dins­dag uit­ging. Op het getroffen vlieg­veld waren aal­moe­ze­niers aanwe­zig om de slacht­of­fers daar ter plaatste direct bij te staan. In Brussel vond dins­dag­van­avond een interlevensbeschouwe­lijke wake plaats in de Sint Niklaas­kerk, waarin onder andere de bis­schop van Gent, Luc van Looy voor­ging.

De Neder­landse bis­schop­pen vragen ie­der­een om zich in per­soon­lijk gebed of in gebed samen met anderen in de geest aan te sluiten bij deze wake. (SRKK)
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose