Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Prinses Beatrix onder de indruk van ‘Nieuwe Bavo’

gepubliceerd: vrijdag, 4 maart 2016
foto: Isabel Nabuurs
Prinses Beatrix onder de indruk van ‘Nieuwe Bavo’

Vanmid­dag vond in aanwe­zig­heid van Hare Ko­nin­klij­ke Hoog­heid Prinses Beatrix de fees­te­lij­ke afslui­ting plaats van de res­tau­ra­tie van het mid­den­schip van de Ka­the­draal in Haar­lem. De ‘Nieuwe Bavo’, zoals de Ka­the­draal inmiddels in de volksmond heet, staat er weer stralend bij en de Prinses gaf aan onder de indruk te zijn van het geheel.

Speciale aan­dacht is ge­schon­ken aan de nieuwe ramen van kunste­naar Jan Dibbets die in het mid­den­schip zijn aan­ge­bracht. Prinses Beatrix is een bewon­deraar van het werk van Dibbets en heeft dan ook extra aan­dacht aan zijn ramen ge­schon­ken.

Ruim 500 geno­dig­den vul­den de Ka­the­draal, waar­on­der Kar­di­naal Simonis en Apos­to­lisch Nuntius Mgr. Cavalli. Verder de vele mede­wer­kers die de afgelopen jaren intensief aan de res­tau­ra­tie van de Ka­the­draal hebben gewerkt, alsmede een groot aantal vrij­wil­li­gers die zich voor de Ka­the­draal inzetten.

De ‘Nieuwe Bavo’ is dit weekend volop te bezich­tigen. Op zater­dag zijn de deuren geopend van 11.00 tot 16.00 uur en op zon­dag van 11.30 tot 16.00 uur.

De prach­tige foto­se­rie is gemaakt door Isabel Nabuurs.
Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose