Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

125 Jaar Zuurkoolfabriek G. Kramer en Zn

gepubliceerd: donderdag, 17 december 2015

Symbolische overhandiging van de zuurkool voor de VoedselbankWoens­dag 16 de­cem­ber bracht emeritus-hulp­bis­schop Mgr. Jan van Burg­ste­den, namens onze Bis­schop, een bezoek aan Zuurkool­fa­briek G. Kramer en Zn (www.gkz.nl). In mei 2015 had de Bis­schop aan emeritus-paus Bene­dic­tus XVI bij het privéconcert van de Bavo Cantorij in Vati­caan­stad een mandje met geschenken gegeven. Daar zat ook zuurkool bij uit Lange­dijk, een streekproduct dat de paus zeer waar­deerde.

Voedsel­bank

Bij gelegen­heid van het 125-jarig bestaan van de zuurkool­fa­briek van familie Kramer werd via ons bisdom 1.000 zakjes zuurkool aan­ge­bo­den aan de Voedsel­bank. Mgr. Van Burg­ste­den nam dit geschenk sym­bo­li­sch in han­den, in aanwe­zig­heid van de nieuwe pastoor van Lange­dijk, Bruno Sestito, en oud-pastoor Eric van Teijlingen. Hij bedankte de heer Piet Kramer voor dit bij­zon­dere geschenk.

Rond­lei­ding

Ver­vol­gens werd de oud-hulp­bis­schop door de fabriek rondgeleid, waar hem werd uit­ge­legd hoe van witte kool zuurkool wordt gemaakt. Ook wer­den hem de zoge­naamde fermen­ta­tie­putten getoond en de productielijn waar de zakjes en emmers gevuld wer­den.

(foto’s:  Eric van Teijlingen en Marthy Koenis)

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose