Bisdom Haarlem-Amsterdam
Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Pancratiusparochie op Twitter volg Pancratiusparochie op Facebook

Wijn en kaarsen

Sponsoractie Jongerenplatform

gepubliceerd: donderdag, 26 november 2015

Het jongerenplatform heeft een prachtige sponsoractie opgestart. Deze sponsoractie is bedoeld voor jongeren die mee willen naar de Wereld­jonge­ren­dagen (WJD). Met deze actie kunnen jongeren zelf noveenkaarsen en wijnflessen verkopen om met de opbrengsten een deel van hun WJD-reis te bekostigen.

Hoe werkt het?

Rode / witte wijn en noveenkaarsHet jongerenplatform heeft een grote hoeveelheid noveenkaarsen en flessen wijn ingekocht om tegen kostprijs door te verkopen aan jongeren(groepen) en parochies in het Bisdom. Op de kaarsen en wijn zijn etiketten aangebracht met het thema van de reis: Dare2share! en het WJD-logo. Jongeren(groepen) kunnen deze verkopen in hun eigen parochie of omgeving. De kaarsen en wijn zijn door het hele bisdom op te halen bij leden van het jongerenplatform.

Stappenplan?

  1. Neem contact op met de parochie en vraag of er een geschikte moment is na een viering (bv: mededelingen) waarin jongeren parochianen mogen vertellen over de WJD en kaarsen en wijn mogen verkopen ter onder­steuning van hun reis.
  2. Deelnemen kan door een bericht te sturen naar dare2share2016@gmail.com. Meld wie je bent, in welke parochie of plaats je woont en hoeveel kaarsen en wijnflessen (wit/rood) je wilt inkopen.
  3. Na reactie van het jongerenplatform kunnen de kaarsen en wijn worden opgehaald bij één van de leden van het jongerenplatform bij jou in de buurt.
  4. Verkoop de kaarsen en wijn in de parochie.

Prijzen

De inkoop- en verkoopadviesprijs:

  • noveenkaarsen zijn verkrijgbaar voor € 2,50
  • flessen wijn zijn verkrijgbaar voor € 5,-

Het advies is om de kaarsen en wijn met een marge van € 5,- aan te bieden

Als groep

Afbeelding op de wijnflessen en de noveenkaars
Afbeelding op de wijnflessen
en de noveenkaars

Zijn er een aantal jongeren uit uw parochie, is er een jongeren­groep of een jongerenkoor en willen zij samen naar de WJD? De actie is extra leuk om als groep te organiseren. Op die manier kan de actie in ver­schil­lende kerken van de parochie worden gedaan. De opbrengsten kunnen worden verdeeld onder de WJD-gangers.

Steun jongeren uit uw parochie

Als parochie kunt u jongeren uit uw parochie onder­steunen door deze actie samen met hen te organiseren. U kunt de inkoop organiseren en de jongeren kaarsen en wijn laten verkopen binnen uw gemeen­schap. Ver­schil­lende groepen en parochies zijn inmiddels met succes begonnen aan de actie. Hiermee vergroten zij voor hun jongeren de kans op deelname aan een onvergetelijke reis naar de WJD.

Bisdom

Wilt u jongeren steunen die mee gaan naar de WJD, maar bent u niet betrokken bij een parochie of kent uw geen jongeren die meegaan? De kaarsen(€ 7,50) en wijn(€ 10,-) zijn ook verkrijgbaar bij het bisdom. Daarmee steunt u jongeren die de reis niet kunnen betalen en in aanmerking komen voor extra steun vanuit het bisdom.

Bestellingen voor deze onder­steuning kunnen worden gedaan via: info@jongbisdomhaarlem.nl

Parochies, jongeren of jongeren­groepen die willen deelnemen aan de sponsoractie kunnen zich aanmelden via dare2share2016@gmail.com
Gerelateerde nieuwsberichten

woensdag, 6 november 2019Ikhebeenwillibrordbijbelnodig.nl
woensdag, 6 november 2019Jongerencollecte
dinsdag, 22 oktober 2019Jongeren op bedevaart naar Rome
donderdag, 17 oktober 2019Encycliekreeks - Laborem Exercens
woensdag, 25 september 2019Bisschoppen organiseren jongerenbedevaart Rome
vrijdag, 20 september 2019The Missionary School is begonnen!
donderdag, 5 september 2019Jongerenplatform zoekt versterking
dinsdag, 27 augustus 2019The Missionary School van start!
woensdag, 26 juni 2019Thema WJD 2022 bekendgemaakt Video
woensdag, 22 mei 2019Tienerkamp BreakOut
woensdag, 15 mei 2019Verslag Laudato sií -avonden
maandag, 29 april 2019Website Themissionaryschool.nl
donderdag, 25 april 2019Generation start-up
woensdag, 17 april 2019Wereldjongerendag Heemskerk
dinsdag, 26 maart 2019Jongerenavonden encycliek Laudato Sií
maandag, 11 maart 2019The Missionary School
vrijdag, 8 maart 2019The Missionary School
donderdag, 7 maart 2019Wat leer jij in The Missionary School?
woensdag, 6 maart 2019Netwerkende jongeren
woensdag, 6 maart 2019The Missionary SchoolBisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose