Bisdom Haarlem-AmsterdamDelen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Hoogfeest Maria ten Hemelopneming in Heiloo

Zaterdag 15 augustus vanaf 11.30 uur

gepubliceerd: maandag, 3 augustus 2015

Het Hoog­feest van Maria ten He­mel­op­ne­ming op 15 au­gus­tus valt dit jaar op een zater­dag. In Heiloo, bij Onze Lieve Vrouw ter Nood wordt dit altijd groots gevierd.

Zater­dag­och­tend wordt de Rozen­krans gebe­den om 11.30 uur waarna om 12.00 uur een plech­tige Eucha­ris­tie­vie­ring wordt gevierd. Hoofd­cele­brant is Mgr. Dr. J.W.M. Hendriks en de H.Mis zal wor­den onder­steund door het koor Ubi Caritas. Om 15.00 uur wordt een Marialof gehou­den.

Bede­vaarts­oord Heiloo

foto: M.arjan / Wikimedia
Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood
Hei­lig­dom Onze Lieve Vrouw ter Nood Heiloo

Per jaar vin­den vele tien­dui­zen­den mensen hun weg naar dit zes hectaren groot oord, met zijn Genade­ka­pel en Runx­putte (Maria­bron), omgeven door een bid- en be­zin­nings­park. Groepen, groot en klein, komen naar Heiloo te bede­vaarten, de meeste bezoekers echter zoeken hun eigen weg. De grote Mariale feest­da­gen zijn na­tuur­lijk een trek­pleis­ter, maar zelfs op grauwe en kille winter­da­gen weten mensen hun weg naar het genadeoord te vin­den. Wees welkom!

Missio­nair Centrum

Het Missio­nair Centrum aan de Hoogeweg 65 maakt deel uit van de bede­vaart­plaats. Het is gehuisvest in het voor­ma­lig Juliana­kloos­ter. Het klooster werd gebouwd in 1932. Het centrum is geschikt voor o.a. con­fe­ren­ties, lezingen en tiener- en jon­ge­ren­kampen.

Het centrum biedt ook onderdak aan een commu­ni­teit van zusters ‘Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará’ (in Neder­land ook bekend als de ‘Blauwe Zusters’).

Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose